2 adet ekran kartım var ve bunlarla mining yapmak istiyorum. 1 adet RTX 3060 X16 ile anakarta bağladım ve sorunsuz bir şekilde gözüküyor fakat RX 5600 XT kartımı riser ile bağlayınca bilgisayar algılamıyor. Riserin güç ışığı yanıyor ve düzgün bir şekilde bağladığımı düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Güç girişinde sıkıntı olmadığından eminim cünkü 8 pin güç girişinin olduğu yerdeki küçük LED yanıyor bu yanlış bilmiyorsam 8 pin güç girişinde sıkntı olmadığını gösteriyor. Onun dışında sanırsam ekran kartının ledleride yanıyor ama bana biraz kısık yanıyormuş gibi geldi.
Kullandığım riser bu
Oem Riser V009S Plus Yükseltici Pcı-Express X1 To X16 Mining Ethe en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
urun.n11.com
+12V mavi yanıyor +3.3V ise kırmızı sanırsam burada da bir sıkıntı yok.
Arkadaşlar son durum şu şekilde ekran kartının 8 pin bağlantısını yaptım ve LED'i yanıyor, RGB'si yanıyor fakat fanlar hiç dönmüyor.
Riseri Molex ile güç girişini yaptım ve güç ışıkları yanıyor, ardından USB ile anakarttaki X1 yuvasına taktım fakat bunlara rağmen aygıt yöneticisinde RTX 3060'tan başka bir şey gözükmüyor. Riserin bozuk olma ihtimali var mı acaba?
Edit: Sanırsam ekran kartı risera tam oturmamış çıkarıp tekrar taktım ve sönük yanan RGB'ler daha şiddetli yandı ve fanlar dönmeye başladı sorun çözülmüştür.