Riser ile ekran kartı çalışmıyor

Korayktc

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar bir problemim var internette hiçbir yerde bunun cevabını bulamadım. Benim 5 karttan oluşan mining sistemim var. Sistemim 1 hafta öncesine kadar çalışıyordu. Gecen hafta taşımak için ringi kapattım. Tekrar açtığımda 2060 Super ve 1660 Super kartlarim çalışmadı. Gerekli denemeleri yaptık bu 2 kart anakartin üzerinde bulunan ekran kartı slotunda sorunsuz çalışıyor. FurMark üzerinden ayrı ayrı testlerini yaptım bir problem yok. Ama riser ile bagladigimda ne Windows'ta ne Hive OS da çalışmıyor sıfır riser sipariş ettim. Çalısmıyor. RTX3080 de çalışan riseri takıyorum çalışmıyor. Ama anakartin üzerine taktigimda çalışıyor. Daha ince bu sorunu yaşayan birisi var mı ne yapmalıyım.

Riser'a farklı girişlerden güç vermeyi denediniz mi ? Ya da kablolamada bir şey unutulmuş olabilir mi ? Basit şeyleri gözden geçirin bence.

BIOS'u defaut ettim olmadı yeni BIOS attım olmadı riser ışıkları yanıyor riserlarla güç gidiyor sıfır riserla denedim olmadı sıfır riser arızalı gelir diye 5tane sipariş ettim olmadi riser üzerinde kartları calıstıramadım sonra bir yöntem denedim anakartin üzerinde PCI Express X16 portu var o 2 kartı oraya taktım yeni aldığım çoğaltıcı ile diğer 3 katı bagladim böylede sadece 4 kart gördü. Anakarta bagladigim kart sayısı 4'un üstü çalışmıyor şu an 4 kartla mining yapıyorum bir kartım boşta.

BIOS'u defaut ettim olmadı yeni BIOS attım olmadı riser ışıkları yanıyor riserlarla güç gidiyor sıfır riserla denedim olmadı sıfır riser arızalı gelir diye 5tane sipariş ettim olmadi riser üzerinde kartları calıstıramadım sonra bir yöntem denedim anakartin üzerinde PCI Express X16 portu var o 2 kartı oraya taktım yeni aldığım çoğaltıcı ile diğer 3 katı bagladim böylede sadece 4 kart gördü. Anakarta bagladigim kart sayısı 4'un üstü çalışmıyor şu an 4 kartla mining yapıyorum bir kartım boşta.
Hocam konuyla ilgisi yok ama bir şey ilgimi çekti. x16 slotunu hangi aparatla çoğalttınız ? Yani x16'yı birkaç tane x1'e dönüştürmek mümkün mü ?

PCie çoklayıcı var. Yuvayı 3-4 adet USB'ye bölüyor.
Yapmayacağım ancak teorik olarak 16 tane x1'e dönüştürmek mümkün o zaman. Benim ihtiyacım olan 3-4 tane fazladan x1 slotu ve bu da mümkünmüş, teşekkürler.

Yapmayacağım ancak teorik olarak 16 tane x1'e dönüştürmek mümkün o zaman. Benim ihtiyacım olan 3-4 tane fazladan x1 slotu ve bu da mümkünmüş, teşekkürler.
1 yuvayı 4 USB'ye bölüyorsunuz. Bunun bir tanesi çoğunlukla çalışmıyor. Yani tek yuvaya 3 riser bağlamış olursunuz.
Çoğaltıcılarda 4 adet USB girişi olsa bile aynı anda 3 tane takılabiliyor en fazla genelde.

1 yuvayı 4 USB'ye bölüyorsunuz. Bunun bir tanesi çoğunlukla çalışmıyor. Yani tek yuvaya 3 riser bağlamış olursunuz.

Çoğaltıcılarda 4 adet USB girişi olsa bile aynı anda 3 tane takılabiliyor en fazla genelde.

Hocam anakart MSI B450A Pro Max 2 tane X16 PCI Express slotu var 4 tane PCI X1 slotu var normal bağladığımda da çalışmıyor kart riserla çalışmıyor anakarta direk takınca çalışıyor ilk defa böyle bir durumla karşılaştım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı