Riser Önerisi

llLuciferll

Decapat
Son olarak riser öneriniz var mı? Bu 5700XT'leri ilk aşamada 110-120W düşürüp elimde ki 400W PSU ile deneyeceğim. Çalışmazsa artık bir PSU alacağım.

Son olarak riser öneriniz var mı? Bu 5700XT'leri ilk aşamada 110-120W düşürüp elimde ki 400W PSU ile deneyeceğim. Çalışmazsa artık bir PSU alacağım.

Öncelikle 2 tane 5700XT'yi kesinlikle 400W ile undervolt ile dahi çalıştıramazsınız. En az 600-700W kaliteli bir PSU almanız lazım.

Riserlar zaten genelde aynı. Üzerine isim basıp satıyorlar. Benim kullandığım riserlarda kart üzerinde SATA ve Molex güç bağlantıları var. Fakat yamyam gibi bitirmişler bulamadım hiçbir yerde.
Şu model: Riser Kart PCI-E 1x to 16x 6pin (Ver: 009S) «azaraks'da Aradığın Ürüne Bir de Buradan Bak! Azaraks

Veya piyasada daha kolay bulunan şu modelden alabilirsiniz. Üzerine sadece 6 pin güç bağlantısı var ve SATA to PCI-e Power dönüştürücü ile geliyor. Pek bu dönüştürücülerden haz etmesem de sorunsuz kullananlar var. Sistemi bir süre test edersiniz ısınan kablo var mı diye, yoksa sorun olmaz. Riser Kart PCI-E 1x to 16x 6pin (Ver: 009S) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Son bir not daha, şu anda yeni mining furyası başlıyor ve ekran kartı fiyatları abartı rakamlara yükseldi. Umarım saçma bir fiyattan almamışsınızdır ekran kartlarını. Şu anda kar oranları epey yükseldi ama bu rakamlar aynı yerde durmayacak. Ekran kartı almak için pek de iyi bir zaman değil yani.

Son bir not daha, şu anda yeni mining furyası başlıyor ve ekran kartı fiyatları abartı rakamlara yükseldi. Umarım saçma bir fiyattan almamışsınızdır ekran kartlarını. Şu anda kar oranları epey yükseldi ama bu rakamlar aynı yerde durmayacak. Ekran kartı almak için pek de iyi bir zaman değil yani.

TL olarak 2000 civarı.

Evet fiyatlar çok çok abartı oldu. 2 adet Gigabyte'ın 3070 serisini aldım. OC'li model 7099'a birini aldım, diğeri başka siteden 7699'a aldım. Biraz çok ama o kadar çok değil :D Yardımların için çok teşekkür ederim. O zaman PSU'yu 3 adet 5700 XT çalıştıracak şekilde alacağım. Tahminen 850W'lık bir PSU işimi görür gibi önerin varsa fikirlere açığım.

Evet fiyatlar çok çok abartı oldu. 2 adet Gigabyte'ın 3070 serisini aldım. OC'li model 7099'a birini aldım, diğeri başka siteden 7699'a aldım. Biraz çok ama o kadar çok değil :D Yardımların için çok teşekkür ederim. O zaman PSU'yu 3 adet 5700 XT çalıştıracak şekilde alacağım. Tahminen 850W'lık bir PSU işimi görür gibi önerin varsa fikirlere açığım.

3070? 5700XT?

1. sistem 3 adet 5700 XT çalıştıracak. Diğer 2 adet 3070 kişisel bilgisayarlarımızda ayrı ayrı çalışacak. 3070'lerin olduğu PC'de kazı yaparken arka planda işlerimizi yürütebilir miyiz? Oyun falan girebilir miyiz?

850W muhtemelen iş görür. Ayrıca 7/24 çalışacağı için kaliteli olması önemli. Ben şu anda FSP 700W ile 2 X 3060 Ti + RX480 ancak çalıştırıyorum. Arada işlemci yüke binince sistem kapanıyordu TDP değerini 12W yaptım işlemci çıkmasın diye. Ancak yetiyor :)

1. sistem 3 adet 5700 XT çalıştıracak. Diğer 2 adet 3070 kişisel bilgisayarlarımızda ayrı ayrı çalışacak. 3070'lerin olduğu PC'de kazı yaparken arka planda işlerimizi yürütebilir miyiz? Oyun falan girebilir miyiz?
Eğer benim gibi ancak yeten bir PSU'nuz yoksa günlük işlerinizi halledebilirsiniz. Oyun oynarken kullandığınız kartı miningden almanız gerekir. Tabi oyun solitare falan değilse :) :)

850W muhtemelen iş görür. Ayrıca 7/24 çalışacağı için kaliteli olması önemli. Ben şu anda FSP 700W ile 2 X 3060 Ti + RX480 ancak çalıştırıyorum. Arada işlemci yüke binince sistem kapanıyordu TDP değerini 12W yaptım işlemci çıkmasın diye. Ancak yetiyor :)

Tamamdır o zaman :D 850W olsun garanti olsun.

Eğer benim gibi ancak yeten bir psu'nuz yoksa günlük işlerinizi halledebilirsiniz. Oyun oynarken kullandığınız kartı miningden almanız gerekir. Tabi oyun solitare falan değilse :) :)

Çok süper :D Her şey tamam şu an kartları bekliyorum :D 1'i kargoda diğer hala hazırlanma aşamasında. Onlar gelene kadar hazırladığın rehberi okudum. 5700 XT'ler ile bismillah deyip mining'e koyacağım bu gece :D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı