Rivatuner Statistics Server Hatası: some system components cannot be hooked right now

Daha fazla  
Arkadaşlar ne yapsam bu sorunu çözemedim. Güncelediğimde de aynı sorunu veriyor. Ne yapmam lazım ?

Rivatuner Statistics Server Hatası ( Windows 10 ).jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce bende yaşadım bu sorunu. Konunun üstünden biraz zaman geçmiş fakat yinede yazayım burada, faydalananlar olur.

MSI Afterburner ile gelen RivaTuner Statistics Server progamının kurulu olduğu klasörde "RTSS.exe" dosyasına sağ tıklayın. Uyumluluk sorunu giderme seçeneğine basın ve önerilen ayarları seçin. Windows 10'da denedim düzeldi. Ayrıca güncel tutun programı.

Merhaba, sorun sürümden kaynaklı değil. Ben de aynı sorunu yaşadım ve sizin sunduğunuz Uninstall Tool aracıyla temiz bir şekilde kaldırdım. En son sürüm olan 4.40 sürümünü hem MSI sitesinden hem de GURU3D sitesinden indirdim ancak değişen bir şey olmadı. Yine aynı hatayı veriyor. Ben de değerleri kapatıp denedim ve ulaştığım sonuç şu şekilde; GPU RAM kullanımı olan kısmı OSD'de göster seçeneğini kapatınca hata vermiyor. Hata olup olmadığını denemek için her iki siteden de indirdiğim sürümlerle aynı işlemleri yaptım. GPU RAM kullanımını açınca hata veriyor.

Sistemim;
Asus P5Q-SE
İntel e8400 İşlemci
Asus R7 240
6 GB RAM

Şimdi sormak istediğim şunlar;
Acaba sadece AMD ekran kartlarında mı bu hatayı veriyor?
Bu hatayı alan arkadaşlar bize ekran kartlarını yazabilirler mi?
Bu hatayı alan arkadaşlar GPU RAM kullanımı olan kısmı kapatıp açarak deneyip bize bilgi verebilirler mi?

Güncelleme:
Ben sorunu şu şekilde çözdüm ve herhangi bir hata almıyorum.

Windows 10 x64 1709 16299.19 sürümünü kullanıyorum.

Çözüm şu şekilde;
Afterburner ve RTSS için 4.30 sürümünde çalışması için uyumluluk seçeneğindeki tikleri aktif etmem gerekmişti. Kaldırıp yeni versiyonu kurunca o tikler yine aktif gelmiş bu yüzden hata alıyormuşum. Tikleri kaldırınca herhangi bir sorun kalmadı. Hem hata vermiyor hem de GPU RAM kullanımı kısmı değerini gösteriyor.

Resimde yaptığım işlemi ikisinde de yapınca sıkıntı kalmadı.
RTSSHooksLoader ve RTSSHooksLoader64 bu dosyalara da bakın onlarda da tik varsa hepsini kaldırın.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    87,6 KB · Görüntüleme: 2.305
Merhaba, sorun sürümden kaynaklı değil. Ben de aynı sorunu yaşadım ve sizin sunduğunuz Uninstall Tool aracıyla temiz bir şekilde kaldırdım. En son sürüm olan 4.40 sürümünü hem MSI sitesinden hem de GURU3D sitesinden indirdim ancak değişen bir şey olmadı. Yine aynı hatayı veriyor. Ben de değerleri kapatıp denedim ve ulaştığım sonuç şu şekilde; GPU RAM kullanımı olan kısmı OSD'de göster seçeneğini kapatınca hata vermiyor. Hata olup olmadığını denemek için her iki siteden de indirdiğim sürümlerle aynı işlemleri yaptım. GPU RAM kullanımını açınca hata veriyor.

Sistemim;
Asus P5Q-SE
İntel e8400 İşlemci
Asus R7 240
6 GB RAM

Şimdi sormak istediğim şunlar;
Acaba sadece AMD ekran kartlarında mı bu hatayı veriyor?
Bu hatayı alan arkadaşlar bize ekran kartlarını yazabilirler mi?
Bu hatayı alan arkadaşlar GPU RAM kullanımı olan kısmı kapatıp açarak deneyip bize bilgi verebilirler mi?

Güncelleme:
Ben sorunu şu şekilde çözdüm ve herhangi bir hata almıyorum.

Windows 10 x64 1709 16299.19 sürümünü kullanıyorum.

Çözüm şu şekilde;
Afterburner ve RTSS için 4.30 sürümünde çalışması için uyumluluk seçeneğindeki tikleri aktif etmem gerekmişti. Kaldırıp yeni versiyonu kurunca o tikler yine aktif gelmiş bu yüzden hata alıyormuşum. Tikleri kaldırınca herhangi bir sorun kalmadı. Hem hata vermiyor hem de GPU RAM kullanımı kısmı değerini gösteriyor.

Resimde yaptığım işlemi ikisinde de yapınca sıkıntı kalmadı.
RTSSHooksLoader ve RTSSHooksLoader64 bu dosyalara da bakın onlarda da tik varsa hepsini kaldırın.
Bende tikler hiçbir zaman açık olmamış of.

Hala çözüm arayan varsa:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu sadece bildirim vermesini engellemiyor mu ben mi yanlış anladım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı