RivaTuner ve SpeedFan farklı değerler gösteriyor

enesiskk

Decapat
(Kırmızı olan rivatuner)

Speed fan uygulamasında 56 derece gösterilen işlemci sıcaklığım riva Tuner'de 80 90 gibi derecelere çıkıyor. Hangisinin doğruluğuna güveneceğim?
Termal macun bakımı yeni yapıldı, eğer ki RivaTuner doğru söylüyorsa bir bakıma götüreceğim.

37 derece en düşük gördüğü değer, 79 derece Max sıcaklık. Yani şu an 56 derece yukarıda da belirtmiş.

37 derece en düşük gördüğü değer, 79 derece Max sıcaklık. Yani şu an 56 derece yukarıda da belirtmiş.
Hocam 79 derece max sıcaklık değeri değil, riva tunerin aktif sıcaklık değeri. Biraz önce 93dü mesela şuan 75e düştü 70 80 takılıyor.
37 Derece speedfanın en düşük gösterdiği değer ve 56 da speed fanın aktif değeri.

MSI Afterburner gibi farklı bir programla bakabilir misiniz? Onda da Speed fanın gösterdiği değer yoksa sensörde sorun olabilir.

MSI Afterburner gibi farklı bir programla bakabilir misiniz? Onda da Speed fanın gösterdiği değer yoksa sensörde sorun olabilir.
Riva tuner zaten msi afterburnera bağlı bir uygulama değil mi yanlış mı biliyorum?
Yani msı afterburnerda cpu sıcaklığını görmek için riva tuneri kullanıyorum ben, başka türlü ulaşamıyorum cpu sıcaklığı bilgisine.

Afterburnerdan ayarlara girdiğinizde izleme sekmesinden CPU sıcaklığına tik atın sonra afterburner'ın ana ekranından monitör simgesine tıklayıp bakın.

Afterburnerdan ayarlara girdiğinizde izleme sekmesinden CPU sıcaklığına tik atın sonra afterburner'ın ana ekranından monitör simgesine tıklayıp bakın.
Teşekkürler, baktım şimdi riva tunerle aynı değeri gösteriyor. Yani minimum 70 maximum 99.
Umarım ikiside yanlıştır ve speedfan doğrudur..

Teşekkürler, baktım şimdi riva tunerle aynı değeri gösteriyor. Yani minimum 70 maximum 99.
Umarım ikiside yanlıştır ve speedfan doğrudur..
Doğru olması lazım. Hangi işlemci ve hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…