RK61 klavyede Bluetooth nasıl açılır?

Wildwolf728

Hectopat
Katılım
25 Ocak 2022
Mesajlar
187
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba iyi günler. Birkaç hafta önce Amazon'dan RK61 QMK VIA markalı klavyeyi aldım. Bu klavyede Bluetooth özelliği vardır diye düşündüm fakat bulamadım. Klavyenin arkasında bir anahtar olması gerekiyordu fakat onun yerine space tuşunu çıkarınca yanında bir tuş var. Belki de ona basınca Bluetooth moduna geçiyordur dedim dokundum ve klavyenin ışıkları söndü. Sonra yazmayı denedim klavye tamamen çalışmadı, bir daha basınca hiçbir şey olmadı. Düzeltmek için kabloyu çıkarıp taktım ondan sonra eski haline döndü. Klavyenin arkasında anahtar olması gerekiyordu fakat onun yerinde sadece anahtarın açılmamış alanı var. FN+Tab yaptım olmadı. FN + q/w/e/k/h/p yaptım onlar da olmadı. Bu klavyede Bluetooth özelliği var mı? Varsa nasıl açılır?
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2024-07-06 at 15.39.25 (2).jpeg
    125,7 KB · Görüntüleme: 43
  • WhatsApp Image 2024-07-06 at 15.39.25 (1).jpeg
    113 KB · Görüntüleme: 36
  • WhatsApp Image 2024-07-06 at 15.39.25.jpeg
    103,7 KB · Görüntüleme: 36
  • WhatsApp Image 2024-07-06 at 15.39.24 (1).jpeg
    67,5 KB · Görüntüleme: 35
  • WhatsApp Image 2024-07-06 at 15.39.24.jpeg
    102,3 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Maalesef ürün açıklamasında büyük harflerle WIRED yazdığından bluetooth özelliği olduğunu sanmıyorum. O tuşun ne olduğunu bilmesem de bluetooth moduna geçirme tuşunu oraya koymazlardı diye düşünüyorum.
 
Bende ilkten klavyede bluetooth ozelligi yoktur diye dusundum fakat insanlar niye o zaman klavyenin kablosunu cikarilabilir yapsinlar diye dusundum, daha kolay tasinsin diyede yapilabilir ama sacma olur kabloyu klavyeye sar gotur. Tasinabilirlik acisindan mantikli gelmedi.
 
Dostum o tuş galiba açıkta değilmiş, usb kablosu da ayrıca şarj etmek için tabi. Şu klavyenin arkasında model yazan yerin altındaki şeyi sökmek gerekiyor galiba. Switch orada olabilir .
Şuradaki pdf'ye göre orada bir switch olmalı:
 

Yani bende oranin sokulmesi gerekiyor diye dusundumde cok guvenemedim klavye elime birkac gun once ulasti daha yeni. Yanlisikalr bozmak veya kirmakta istemedim.
 
Yani bende oranin sokulmesi gerekiyor diye dusundumde cok guvenemedim klavye elime birkac gun once ulasti daha yeni. Yanlisikalr bozmak veya kirmakta istemedim.
Zor gördüğüm pdf'ye bakılırsa orada bir switch var. Tuş sökmekten daha tehlikeli değildir diye gaz verecek değilim.
 
Aldığınız ürünün tam açıklaması ve satis ismi nedir?
Amazon'da 2 tane RK61 modeli satiliyor. Birisi 2.4G, BT ve kablolu yani 3 modlu diğeri ise sadece kablolu. İsminde belirtiliyor ne olduğu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…