Rkhunter dpkg e: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) sorunu

M/Emre_

Decapat
Merhaba rkhunter indiriyordum e: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) hatasi aldim sanirim dpkg bunu acarken kitleniyor. Farkli herhangi bir uygulama indirmeye calisitigimda indirlecek toolu 0 Bayt olarak gosteriyor y dedigimde de ayni hatayi aliyorum. Rkhunteri sildigimde her şey normale donuyor ama rkhunter gerekli bir tool.

Not: Kali Linux kullaniyorum.

Son düzenleme:
Dpkg'yi yeniden yapılandırın:
Kod:
sudo dpkg --configure -a

Düzelmezse buradaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.
Sizin verdiginiz kod ise yaramadi digerlerini de denedim onlar da ise yaramadi.
apt-get install -f dedigimde boyle bir paket yok diyor digerleronde de ayni. Dizin islemlerinde boyle bir dizin yok diyor. Kaliyi yeni indirdim acaba eksik toollar yuzunden mi oluyor.

sudo apt-get install kali-linux-everything calistirdim ondan sonra geldi bu hata.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kod:
sudo apt install tasksel -y
ile tasksel'i kurun. Tüm araçları yükleyecekseniz tasksel içerisinden seçip yükleyin. İşlem öncesinde sudo apt update && sudo apt upgrade -y yazın. İşlem bitince bilgisayarı yeniden başlatın sonra araçları kurun.
Edit: sudo apt -f install yazarak yüklemeleri onarın. sudo apt autoremove ile gereksiz paketleri kaldırın.

Nasil kullanildigi hakkinda ufak bir bilgilendirme yaparsaniz sevinirim. Enter'a basinca kapaniyor da.

Nasil kullanildigi hakkinda ufak bir bilgilendirme yaparsaniz sevinirim enter a basinca kapaniyor da.
Yön tuşlarıyla menü içerisinde hareket ediyorsunuz, boşluk tuşu ile işaretleme yapıp kaldırabiliyorsunuz, tab tuşu ile de sekmelerde geziyorsunuz yani aşağıdaki ok ve cancel tuşlarına veya içerideki menüye tab tuşu ile geçiş yapıyorsunuz. Buradaki videoyla da kali ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Tesekkurler su an yukleniyor sonra apt -f install yapacagim.

khunter kuruluyor dediginde otomatik olarak kapaniyor ve apt-get basarisiz 100 diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…