RKS Grace 202 Pro nasıldır?

omerfaruk3413

Hectopat
Arkadaşlar selam.

2. el ortalama 10 bin kmlerde grace 202 almayı planlıyorum. Bütcemi maksimum bu fiyatlara ayarlıya bildim maalesef.
Kullanan eden var işe beni bilgilendiribilir mi? Kronik olarak arka balata ses yapıyormuş ve egzoz düşüyormuş onları kabul ettim.
Şu an 50 CC motorum var artık yetmiyor ve çok eski ortalama ayda 200-250 km yapıyorum. Hadi grece 202 aldım aylık en fazla 500 (yaz mevsimi için geçerli bu) km yaparım.
10 bin kmde alsam beni 25 30 bin km götürür mü?

60-65 bin TL civarı drif l ve muadilleri var biliyorum. Grace 202 almak istememin sebebi, ön fren ABS ve Maxi Scooter olması.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Sanki günde 10 kilometre civarı bir yol yapıyorsun. Açıkçası bu yolu sokakta yapıyorsan aldığına değmez. E5 vs çıkman gerekiyorsa değiştir 50cc'yi. Şuanki motorunu eşşeğe binermiş gibi kullanmanı tavsiye ederim.

Duz grace 202 var bende.
2. el piyasası az.
Ruhsatta 175 geçmesine rağmen 125 ile tork dışında çok fark yok.

Eğer akü fabrikasyon akü ise değiştirmenizi tavsiye ederim lastikde aynı şekilde lastik çok önemli.

Hızlanması falan bayağı iyi cıvatalar gevşeyip düşebiliyorlar arada ona bakman gerek.

Egzoz şu ana kadar düşmedi 18.000km motor 5 6 kez düşsede grenajlarda kırık yok çizik var orta sepha kırılmıştı bizim (benim yüzümden de olabilir) bakımlarını yaptırırasan seni götürür diye düşünüyorum.

Eğer alırsan yağ bakımı varyotor bakımı kayış değişimi ve baga değiştir.

Ben motordan memnunum şu ana kadar bakımları hariç masraf çıkarmadı.

Bide frene basmadan çalışmıyor bazen frene bastığını algılamıyor bir taraf sonra kendiliğinden düzeldi bizde
Frene bastığında tık sesi gibi ses gelmesi lazım

Çok karışık oldu kusura bakma.

Duz grace 202 var bende.
2. el piyasası az.
Ruhsatta 175 geçmesine rağmen 125 ile tork dışında çok fark yok.

Eğer akü fabrikasyon akü ise değiştirmenizi tavsiye ederim lastikde aynı şekilde lastik çok önemli.

Hızlanması falan bayağı iyi cıvatalar gevşeyip düşebiliyorlar arada ona bakman gerek.

Egzoz şu ana kadar düşmedi 18.000km motor 5 6 kez düşsede grenajlarda kırık yok çizik var orta sepha kırılmıştı bizim (benim yüzümden de olabilir) bakımlarını yaptırırasan seni götürür diye düşünüyorum.

Eğer alırsan yağ bakımı varyotor bakımı kayış değişimi ve baga değiştir.

Ben motordan memnunum şu ana kadar bakımları hariç masraf çıkarmadı.

Bir de frene basmadan çalışmıyor bazen frene bastığını algılamıyor bir taraf sonra kendiliğinden düzeldi bizde.
Frene bastığında tık sesi gibi ses gelmesi lazım.

Çok karışık oldu kusura bakma.

Yok teşekkür ederim. Açıklayıcı oldu benim için. Cıvata olayına 50 CC'den alışığım. Hız olarak muadillerine göre gerçekten yavaş ama bu bütceye kabul edilebilir. Eksileri çok ama işin içine fiyat girince kabul edilebilir seviyede. Sadece aldıpğım zaman arada 150 200 km yola çıkarken beni üzer mi onda emin olmak istedim. Peki varyatör yağ kayış gibi deişimleri sen kaça yaptırdın o tür konularda da bilgi verir misin?

Sanki günde 10 kilometre civarı bir yol yapıyorsun. Açıkçası bu yolu sokakta yapıyorsan aldığına değmez. E5 vs çıkman gerekiyorsa değiştir 50CC'yi. Şu anki motorunu eşeğe binermiş gibi kullanmanı tavsiye ederim.

Sehir içi 50 CC çok fazla bile ama maalesef çok eskidi soğuk havalarda çalışması zorlaştı. Tamircide çözemedi ve de altımda çok ufak kalıyor. 202'i alma sebebim altımda kaybolmasın ve az da olsa otobanda emniyet seridinden kurtulmak için istiyorum. Teşekkürler.

Motorun bakımlarını garantiden çıkasaya kadar bayiden yaptırdım fiyatı hatırlamıyorum ondan sonra kendim yaptım .varyotor bakımının yapılışı youtube de var

Yok teşekkür ederim. Açıklayıcı oldu benim için. Cıvata olayına 50 CC'den alışığım. Hız olarak muadillerine göre gerçekten yavaş ama bu bütceye kabul edilebilir. Eksileri çok ama işin içine fiyat girince kabul edilebilir seviyede. Sadece aldıpğım zaman arada 150 200 km yola çıkarken beni üzer mi onda emin olmak istedim. Peki varyatör yağ kayış gibi deişimleri sen kaça yaptırdın o tür konularda da bilgi verir misin?

Sehir içi 50 CC çok fazla bile ama maalesef çok eskidi soğuk havalarda çalışması zorlaştı. Tamircide çözemedi ve de altımda çok ufak kalıyor. 202'i alma sebebim altımda kaybolmasın ve az da olsa otobanda emniyet seridinden kurtulmak için istiyorum. Teşekkürler.
Karbüratörlü mü? Benzin filtresini değiştir. Buji değiştir. Subap ayarı yaptır. Karbüratörün jetlerini temizle. Yapıyorken bobini de değiştirebilirsin.

Bunlar genel olarak neden olabilcek her şey. Muhtemelen subap ayarı, karbüratör temizliği ve ayarı, benzin filtresi değişimi yapman yeterlidir. Tamirciler bunları bilse bile yapmıyor zaman aldığından. Kendin yaparsan hem tasarruf edersin paradan hem de öğrenmiş olursun biraz.

Son düzenleme:
Karbüratörlü mü? Benzin filtresini değiştir. Buji değiştir. Subap ayarı yaptır. Karbüratörün jetlerini temizle. Yapıyorken bobini de değiştirebilirsin.

Bunlar genel olarak neden olabilecek her şey. Muhtemelen subap ayarı, karbüratör temizliği ve ayarı, benzin filtresi değişimi yapman yeterlidir. Tamirciler bunları bilse bile yapmıyor zaman aldığından. Kendin yaparsan hem tasarruf edersin paradan hem de öğrenmiş olursun biraz.

Teşekkür ederi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı