RKS vs Voge vs SYM: Hangisini almalı?

piyanist34

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yeni a sınıfı ehliyeti aldım. Daha önce hiç motosiklet sürmedim. Kursda öğrendiğim kadar biliyorum.

Kredi kartı ile 12 taksit yapmak istiyorum. Nakit olarak uygun olursa 2. el alabilirim.

Bütçe: Nakitte 120 bin TL, kredi kartında 140 bin TL.

Hiçbir ekipmanım yok; onları da alacağım.

Birkaç modele baktım internetten:

• RKS freccia 150 sıfır.
  • RKS reale 125 sıfır.
  • Voge SR1 ADV 2. el.
  • RKS RZ250s (120 bin TL'ye 2. el bulabilirsem)
  • SYM jet X 125 2. el.

Başka bir tavsiyeniz var mı? RKS hakkında ne düşünüyorsunuz? Voge ne kadar daha kaliteli durursa da servis ağı RKS kadar yaygın değil.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bahsettigin modeller vitesli motosiklet ben scooter olarak bakıyorum.
Voge evet malzeme kaliteside düzgün ve Çinli loncin firmasinin alt markasidir. Locin BMW ile daha once iş birliği yapti.

Ama getiren Yuki firmasi ve Yuki'nin RKS'den servis acisindan bir farki yokmuş hatta RKS yetkili servise Yuki'ye nazaran daha iyi diye duydum.

Şikayetvar.comda parca tedarik ve bayinin siparisi git kendin ver gibi usluplarla karsilasitigi yaziyor.

RKS'de cok icime sinen bir marka degil ama butceden dolayi RKS ve Çinli motorsikletlere mecburuz.

TVS'nin scooterlari cok tipsiz ve cesit yok.

Sym scooter tarafında hiçbir şekilde üzmez. RKS'leri direkt eleyin hem sorunuyla hem de yetkili servislerinin muhattap olmamasıyla uğraşırsınız. SR1 Adv hakkında aman aman bilgim yok bir kaç kez ilgilendiğim modeldi dıştan görünüşü ve dolu dolu olması çok cezbedici ama yedek parça/kronik sorunlarına bakmak gerek.

SYM yedek parca ve servis konusunda nasıl bir tecrübe ve bilginiz var mı?

Bu kadar sikayet olmasina ragmen piyasada RKS dolu ve hala satıyor anlamadim.

Voge kendisi guzel ama işte tedarikci problem. Vogede kronik bir sıkıntı okumadim. Yedek parca problem diye biliyorum. Yoksa sağlamlık konusunda özellikle motor blogunu çok övüyorlar. Kimisi alt blok Suzuki diyor. 2.el piyasasi zayif ne kadar al sat yapmasakta goz ardi etmemek lazim. 2.el olarak uygun fiyata alip denenebilir.

Cherry gibi Türkiye'ye kendileri gelseler hiçbir problem kalmayacak.

Voge ADV'yi araştırırken bi yandan da Sym'nin Voge'ye alternatif olacak modellerine ve kişi yorumlarına baktım ve yedek parça/servis konusunda sıkıntı yaşayan çok görmedim. ADV modeli kağıt üstünde ve teknoloji üstünde gayet güzel ve tatmin edici olsa da çok kullanıcısı olmadığı için birazcık çekimser yaklaşmak gerek diye düşünüyorum. Kendini belirli bir seviyede hem parça hem de kilometre konusunda kanıtlarsa o zaman alınabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…