RKS wildcat 125 bakımı ne zaman yapılmalı?

CrackSins

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Motorumun km sayacı bozuk o yüzden tam net bir rakam veremem fakat 3-4K km olması lazım. Rodaj bakımını serviste yaptırdım 2000-2500km civarı da yağını kendim değiştirdim. O zamandan beri herhangi bir bakım, işlem görmedi. Bu motoru ne zaman bakıma sokmalıyım veya benim yapmam gereken bir şey var mıdır acaba?

Yani kendimce söylersem motor hassas araçtır. 500Km'de bir yağını suyunu değiştiririm ben. Güzelce yağlar vidasını sıkarım.

En son yağını değiştirdikten sonra mı 4k km yaptın yoksa ilk baştan beri mi 4k km yaptın.
Yağını değiştirdikten sonra 4k yaptıysan değiştirebilirsin. Ama ilk baştan beri 4k km yaptıysan daha 1500km falan olmuş gerek yok o yağı değiştirmeye.
Yamahanın ve hondanın bakım aralıkları 5 ile 10k km arasında oluyor motordan motora değişiyor ama çin malı motorlarda bu daha düşük. Ortalama 5k da değiştiriyorum ben yağı.
Yurtdışındaki servisler 10-15k da bakım aralıkları veriyorlar Türkiyede 5k bazı honda modellerinde. Özellikle yüksek cc africa twin ve tenere tarzı motorlarda. Servislerede para lazım eh.

Toplam 4K hocam. Fakat 5k da bir değiştirmek zararlı olmaz mı genelde 1.5-2 öneriyorlar.2.5k da değiştiğimde bile yağ epey azalmıştı ve eskimişti.

Toplam 4K hocam. Fakat 5k da bir değiştirmek zararlı olmaz mı genelde 1.5-2 öneriyorlar.2.5k da değiştiğimde bile yağ epey azalmıştı ve eskimişti.
1.5 da falan yağ mı değişir hocam kim diyor bunu cebinizdeki paraya yazık. Motoru 7/24 kesicide götürmüyorsanız o yağ 1.5km de eskimez yağ azalması zaten motorda sorun olduğunun işaretidir. Daha motorunuz sıfır ya kaçak vardır yada yağ yakıyordur motor o yağ öyle eksilmez.
Ben şuan kullandığım motorumda 3k dır aynı yağ var hala yağ sıfır gibi durmuyorsa zift gibi simsiyah durmuyor. Bi önceki değişimde de 5k km deki yağ gayet güzeldi.

Sizin motorda internette 2k km de değişim yazıyor ama o el kitabındaki çoğu bilgi de hatalı bilmiyorum başka motorların el kitabıyla aynıda olabilir. 2-3k km de değiştirebilirsiniz bence.

1.5 kişisel tercih olabilir hocam. Fakat kitabında ve servisinde her 2K kmde bir değişim diyor. Motordan motora değişiyordur belki de. Scooter motorlardan bahsediyoruz sonuç olarak. Yanıtınız için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…