Çözüldü RM850X PSU'da RTX 3070 Ti için yeteri kadar PCI-e güç kablosu yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Darkseas

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Corsair RM850X satın aldım. 3070 Ti'a sahibim. GPU'mun 3x8 adet girişi mevcut fakat PSU'dan 2 adet PCI-e kablo çıkıyor. Çözüm olarak aklıma gelenler:
1 - CPU kablosunu GPU'a takabiliyor muyum? (PSU'daki çıkışlar CPU-PCI-e olarak aynı yerden veriyor.)
2 - PCI-e kablosu satın almak fakat Corsair mağazası Türkiye'de olmadığı için orijinal kablo alamayacağım sanırım. Öneriniz varsa ona açığım.
3 - Dönüştürücü deneyebilirsiniz diye okudum birkaç yerde fakat sağlıklı olmadığı söyleniyor.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not: İlk defa kasa topluyorum yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Dikkatli bak kutuya. 6 tane PCI-e ucu olması gerek. 1 kabloda 2 baş var. 3 kablo 6 baş olması gerekiyor yani.
Sıkıntı yaşamazsın tak CPU kablosunu GPU'ya. Önemli olan pin sayısı.
Bunu gerçekten düşünerek mi söyledin? Bilmiyorum hiç fark ettin mi ya da bu dediğini ypmayı denedin mi ama Cpu için ana karta bağlanan kablo kafalarının desen yapısı ile GPU'ya girenlerin kafalarının desenleri aynı değil.

Dikkatli bak kutuya. 6 tane PCI-e ucu olması gerek. 1 kabloda 2 baş var. 3 kablo 6 baş olması gerekiyor yani.
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Akşam eve gidince tekrar kontrol sağlayıp son durumu yazacağım.

Bunu gerçekten düşünerek mi söyledin? Bilmiyorum hiç fark ettin mi ya da bu dediğini ypmayı denedin mi ama Cpu için ana karta bağlanan kablo kafalarının desen yapısı ile GPU'ya girenlerin kafalarının desenleri aynı değil.
Ben de yanlış diye biliyorum ama bazı yerlerde de bu olayı söylemişler kafamı karıştırdı. Bazıları diyor takılır ama yeterli Watt vermeyebilir, bazıları uçları farklı diyor kafam karıştı benim de.

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Akşam eve gidince tekrar kontrol sağlayıp son durumu yazacağım.

Ben de yanlış diye biliyorum ama bazı yerlerde de bu olayı söylemişler kafamı karıştırdı. Bazıları diyor takılır ama yeterli Watt vermeyebilir, bazıları uçları farklı diyor kafam karıştı benim de.
Öncelikle PSU kutunda kitapçıkta kutunun içeriğinde hangi kablodan kaç adet ve hangi özelliklerde bulunduğu belirtilir. Genelde her PSU kutusundan en az 3 adet 8 pinli PCI-E, 2 Adet CPU, 1 adet 24 Pinli güç kablosu çıkar. Diğer hdd vs güç kabloları hep değişiklik gösteriyor.

Bu konuda şu şekilde bir çözüm kullanıyorlar ama önermem. Y şeklinde tek gelen güç kablosu kafa kısmından ikiye ayrılıyor. O şekilde GPU'ya takılıyor. Ama tabi tek bir gücü ikiye bölüp kullanmak kabloya falan da yük bindiriyor. Dikkatli karar vermek gerek. Ekran kartın tam yükte gücü sağlam çeker çünkü :)

Ben de yanlış diye biliyorum ama bazı yerlerde de bu olayı söylemişler kafamı karıştırdı. Bazıları diyor takılır ama yeterli watt vermeyebilir, bazıları uçları farklı diyor kafam karıştı benim de.

2 gün önce kasamı (ilk kez yaptım) monte etmeye çalışırken, Recep Baltaş videosunda bahsediyordu. CPU girişini takmaya çalışabilirsiniz ama takmaya çalıştığınızda göreceksiniz ki uçları farklı olduğu için girmediğini anlayacaksınız diye. Endişe edecek bir şey yok anlamında söylemişti yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle PSU kutunda kitapçıkta kutunun içeriğinde hangi kablodan kaç adet ve hangi özelliklerde bulunduğu belirtilir. Genelde her PSU kutusundan en az 3 adet 8 pinli PCI-E, 2 Adet CPU, 1 adet 24 Pinli güç kablosu çıkar. Diğer hdd vs güç kabloları hep değişiklik gösteriyor.

Bu konuda şu şekilde bir çözüm kullanıyorlar ama önermem. Y şeklinde tek gelen güç kablosu kafa kısmından ikiye ayrılıyor. O şekilde GPU'ya takılıyor. Ama tabi tek bir gücü ikiye bölüp kullanmak kabloya falan da yük bindiriyor. Dikkatli karar vermek gerek. Ekran kartın tam yükte gücü sağlam çeker çünkü :)
Cevabın için teşekkür ederim. PSU kutusunun dışında 2 adet PCI-E (6+2) kablo bulunuyor diyordu dedim inşallah içine koymuşlardır fazladan, açtığımda da 2 tane vardı. Asus Rog Strix 3070 Ti 3x8 pin istiyor PSU'da da 2 tane PCI-E var.

Cevabın için teşekkür ederim. PSU kutusunun dışında 2 adet PCI-E (6+2) kablo bulunuyor diyordu dedim inşallah içine koymuşlardır fazladan, açtığımda da 2 tane vardı. Asus Rog Strix 3070 Ti 3x8 pin istiyor PSU'da da 2 tane PCI-E var.
Ben de custom örgü kablo aldıktan sonra pişman olmuştum keşke bir tane daha PCI-E kablosu daha alıp üçleseydim diye. Ti'a geçersem mecbur araya 3. bir tane tek kablo alıp uydurcam bişiyler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı