Roaccutane kullanılmalı mı?

826875

Femtopat
Merhaba 16 yaşındayım yanaklarımdan kist benzeri sivilceler dönem dönem artarak ve azalarak çıkıyor. İz bırakmasalar rahatsız olmayacağım ama izleri kalıyor. Yüzüm cidden kötü gözükmeye başladı. 1 ay öncesinde tertemiz olan sol yanağım sağ yanağımdan daha kötü duruma geldi son 6 aydır sağlıklı besleniyorum sıfır şeker sıfır abur cubur sıfır işlenmiş gıda, bol su, spor ancak sivilcelere bir etkisi olmadı. Yüzümde çok az sivilce varken doktor bana eritretin adında bir krem verdi onu kullanmak sıkıntıydı yüzü uhu gibi yapıyordu onu kullanmadım. Sivilceler bayağı arttı. Yakın zamanda bir doktor randevum var doktordan roaccutane veya benzerlerini istesem verir mi? Çünkü artık bunalmaya başladım çok kötü izler kalıyor aynı zamanda bu ilacın karaciğere zarar vermesi gibi şeylerde beni rahatsız ediyor. Ne yapmalıyım?

Anne veya babanla gitmen gerekiyor diye biliyorum doktorun o ilacı yazması için. Bende böyle olmuştu. Yaklaşık 6 ay kullandım yüzüm bebek cildi gibi olmuştu.

Bildiğim kadarıyla bir ilacın kullanımına sadece doktor karar verir.
Doktor böyle ağır ilaçları verse bile, hem belli periyotlarla kontrole gelmeni, hem de kan tahlilleri vs ister.
Ayrıca yine bildiğim kadarıyla iç organlara zarar veren ilaçları aile hekimi de yazamaz. Yazsa bile eczane vermez.
Yani yapılacak en doğru şey, doktor hangi ilaçları verirse onları kullanmak, ve kontrolleri aksatmamak.

Bunun kararını doktor (yanlış hatırlamıyorsam dermatoloji doktoruna gitmeniz lazım) verecektir, burada kırmızı reçeteyle satılan bir ilaç hakkında kesin konuşmamız yanlış olur.

Roaccutane, sivilcelere karşı kalıcı çözüm sağlasa da aynı zamanda karaciğere zarar veren bir ilaç. Dudak, yüz ve vücut kremlerini düzenli kullanmazsanız cildinizi de tahriş ediyor. Gittiğim doktor karaciğer hasarını azaltmak için enginar özü içeren haplar yazmıştı.

Roaccutane ile sivilcelerden büyük oranda kurtulsam da Roaccutane'a doktor muayenesi, tetkikler ve daha önceden kullandığım ilaçların işe yaramaması sonucunda başlamıştım. Belki doktor size daha hafif bir ilaç yazar ve işinize yarar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…