Roblox Studio için Lua nereden öğrenilir?

CinarAb

Picopat
Daha fazla  
Lua Başlamak istiyorum bunun için detaylı forumlar / siteler / kanallar var mıdır? İngilizce veya Türkçe ciddi başlamak istiyorum para kazanmak için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lua Başlamak istiyorum bunun için detaylı forumlar / siteler / kanallar var mıdır? İngilizce veya Türkçe ciddi başlamak istiyorum para kazanmak için.
İngilizcen varsa BrawlDev gibi bir kanaldan öğrenebilirsin. Udemy'de de kurslar vardır. Ayrıca bilmediğin şeylere Roblox Engine API reference | Documentation - Roblox Creator Hub sitesinden de bakabilirsin. Ben neredeyse hiç kaynak olmadan öğrendim ama uzun sürdü. Mesela bir kelime yazarken yukarıda çıkan kelimelerin ne işe yaradığına bak, hazır modellerdeki kodları anlamaya çalış. Benim öğrenmemi en iyi sağlayan şey hazır modeller olabilir. Kullanmanı pek tavsiye etmem ama sadece oku. Biraz öğrendikten sonra internette tycoon nasıl yapılır?, simülator nasıl yapılır? gibi genelde ingilizce olan videolar var. Onları da izleyebilirsin. Nasıl yapıldığının farklı tarzlarını da görmüş olursun, hem bilmediğin şeyleri öğrenirsin. Bir oyunda gördüğün rastgele bir şeyi yapmayı dene. ChatGPT'den arada yardım alabilirsin, ama açıklaması için istemeni öneririm. Bir kod üretmesini istediğinde yüzde 90 hatalı kod verecek. Studio'nun kendi robotu da yardım edebilir.

Son düzenleme:
İlk olarak bu videoyu daha sonra da bunu izle. Ücretsiz bulabileceğin en açıklayıcı giriş seviye Lua anlatım videoları bence. Daha sonra İngilizcen varsa yabancı kaynaklardan eğitim alarak ilerlemeni tavsiye ederim. Bende bir süre önce başladım ve çok fazla kaynak var hepsi kendi tarzında anlattığı için kafam çok karıştı. Tek bir eğitim alıp onun üzerinden devam edince mantık daha çok kafamda oturdu. Ayrıca Studio'da sürekli deneme yap yeni şeyler öğren.

İlk olarak bu videoyu daha sonra da bunu izle. Ücretsiz bulabileceğin en açıklayıcı giriş seviye Lua anlatım videoları bence. Daha sonra İngilizcen varsa yabancı kaynaklardan eğitim alarak ilerlemeni tavsiye ederim. Bende bir süre önce başladım ve çok fazla kaynak var hepsi kendi tarzında anlattığı için kafam çok karıştı. Tek bir eğitim alıp onun üzerinden devam edince mantık daha çok kafamda oturdu. Ayrıca Studio'da sürekli deneme yap yeni şeyler öğren.
merhaba, diyelim oyunu yaptık tuttu da. para çekme kısmında sorun çıkıyor mu?

Lua başlamak istiyorum bunun için detaylı forumlar / siteler / kanallar var mıdır? İngilizce veya Türkçe ciddi başlamak istiyorum para kazanmak için.

Hocam 0'dan bilgiyi öğrendikten sonra sürekli iş yeni şeyler görüp öğrenmeye kaliyir bir model veya videoda gördüğünüz kodu ChatGPT'ye sorup anlamini öğrenip daha sonrasinda not edip bir yerde kullanmaniz gerek mesela instance öğrendiniz döngüye sokup basit bir oyun olsun aktif kullanmak hem aklinizda kalmayi %90'a çıkarır hem başka bir kod da gördüğünüzde bunu niye burada kullanmış diye yabancilik çekmezsiniz. Ama en güzeli arkadaşın dediği gibi temel seviyeye gelip daha sonrasinda modelleri incelemek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı