Roblox Studio projeleri CV için işe yarar mı?

Estas

Picopat
Öncelikle ben yakında bilgisayar mühendisliği bölümü için yurt dışı üniversitelerine başvurmayı planlıyorum. Bu yüzden öz geçmişim için bir şeyler yapmayı planlıyorum. Ben küçükken Roblox Studio'da takılırdım. Orasının kodlama dili olan Luau'yu iyice biliyorum. Burada bir oyun geliştirmek öz geçmişime katkı sağlar mı? Sağlar diye düşünüyorum ama başka birine sormadan yapmak istemiyorum, sonuçta uzun süren bir şey. Bir de takıldığım yer şurası, bu kodlama dili sadece bu uygulamaya özel olduğu için çok umursanmayabilir mi?

Bence çok umursanmaz ama bazı kısımlarda işine yarayabilir sonuçta bu da bir kodlama dili C++ gibi bir dil olmasa da işine yarayabilir.

Bilgisayar mühendisliği için CV'de oyun programlamak aman aman bir etki etmez. Hele ki günümüzde Python bile tek başına kabul edilmiyor, C#, C++ gibi diller de isteniyor. Lua dilini iplemezler bile. Lua bildiğiniz için diğer dilleri daha kolay öğrenirsiniz. Size tavsiyem Python öğrenip neler yapıldığını öğrenin ardından C# veya C++ öğrenin bilgisayar mühendisliğinde bu iki dil büyük önem taşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…