Roblox Studio yazilim dili nasıl ogrenilir?

bbnoS

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Lua dili diye biliyorum. Bu dil öğrenilmesi kolay mı? Nereden öğrenebilirim? YouTube'da Roblox mimari diye bir kanal var o yapmış bir mix o iyi mi? Her şeyi anlatiyor mu?
Mix

Arkadaşlar Lua dili diye biliyorum. Bu dil öğrenilmesi kolay mı? Nereden öğrenebilirim? YouTube'da Roblox mimari diye bir kanal var o yapmış bir mix o iyi mi? Her şeyi anlatiyor mu?
Mix
Roblox Studio hiç kullanmadım çok bir bilgim yoktur ama önce roblox ile başlamanı önermem. Çünkü orada direkt oyun yapıyorsun. Önce daha basit projeler yaparak başlamalısın. Örnek veriyorum java veya python çok basit dillerdir. Bunlarda hesap makinesi, yılan oyunu gibi basit projeler ile başlamanı öneririm.

Mix

Bende eskiden bu işler ile bayağı haşır neşirdim. Fakat Türkiye'de Baran Roblox dışında çoğu kanal pek anlatamıyor ve Baran Roblox zaten temel bilgileri anlatıyor. Genellikle yabancılar çok daha kapsamlı ve güzel bir şekilde anlatıyor. Yabancı YouTuber'lar bu konuda daha çok işine yarayacaktır.

Roblox Studio hiç kullanmadım çok bir bilgim yoktur ama önce Roblox ile başlamanı önermem. Çünkü orada direkt oyun yapıyorsun. Önce daha basit projeler yaparak başlamalısın. Örnek veriyorum Java veya Python çok basit dillerdir. Bunlarda hesap makinesi, yılan oyunu gibi basit projeler ile başlamanı öneririm.

Roblox Studio Unity veya Unreal Engine gibi çok karışık değil ve Toolbox(Başka kullanıcıların yaptığı modeller, kodlar ve daha fazlasının olduğu yer)kullanarak oyun yapmak çocuk oyuncağı oluyor. Ve Lua dili ile adeta Python kadar kolaylaşıyor bu iş ve buda yetmemiş gibi zaten Studioda şablonlar var.

Mix
Luau* Lua degil. Luau, Lua 5.1 den gelistirilmis, benzer ama biraz farkli bir dildir. Nereden ogrenebilirim kismina gelince, Ingilizceniz yoksa pek bir yere varamazsiniz.

Luau* Lua degil. Luau, Lua 5.1 den gelistirilmis, benzer ama biraz farkli bir dildir. Nereden ogrenebilirim kismina gelince, Ingilizceniz yoksa pek bir yere varamazsiniz.
İngilizcem var kod yazarken ne olduklarını anlıyorum. Ama işte bir yerde öğrenmek istiyorum.

Mix

2-3 yıl önce Lua dilini öğrenmeye çalışırken çok az kaynak vardı, gameguru kullanıyordum tabii ben. Getting Started inceleyin ve Lua'u dokümantasyonları arayın.

Python, C++,C# dillerini biliyorum bunu hiç duymadım.

Hocam o dilleri yazabilip de Lua'yı duymadıysanız internet kullanmıyorsunuz galiba(!)

İngilizcem var kod yazarken ne olduklarını anlıyorum. Ama işte bir yerde öğrenmek istiyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı