Roblox'a erişim engeli getirilmesi doğru mu?

Sizce bu erişim engellemelerinde gösterilen gerekçeler haklı mıdır?

• Oy verenlerin toplamı
    81

The Fate

Hectopat
Son zamanlarda Instagram'la birlikte başlayan yasaklama ve engelleme furyası devam ediyor. Son olarak TikTok ve YouTube gibi platformlar da mercek altına alındı. Hukuken hiçbir altyapısı olmadığını düşündüğüm bu engellemeler hakkında fikriniz ve görüşlerinizi merak ediyorum.

Son zamanlarda Instagram'la birlikte başlayan yasaklama ve engelleme furyası devam ediyor. Son olarak TikTok ve YouTube gibi platformlar da mercek altına alındı. Hukuken hiçbir altyapısı olmadığını düşündüğüm bu engellemeler hakkında fikriniz ve görüşlerinizi merak ediyorum.
İsterse dünyanın en kötü web sitesi olsun engellemek yanlıştır. Engelledin diye bitti mi şimdi? Hayır. Her yerde var tehlike.

Ne kadar da Roblox'u sevmesemde bu işten para kazananlar var sadece YouTube değil oyun içinden oyun yapıp satışa sunanlar ve oynayanlar var yani içlerinde kötüleri vardı cringe falan ama erişim engeli getirmek mantıklı değil bence.

1.si VPN ve DNS ile erişim zaten sağlanıyor.
2.si pedofili var çocukları koruyoruz diyorlar, neden simdi akıllarına geliyor neden sokaktaki çocukları korumuyorlar neden haklarını arayan anneleri hukuksuzca yargılıyorlar? Çocuk cinayetlerinin önüne neden geçilmiyor mesela?
Pedofili internetin her yerinde var bir de. Mesela Rus sitelerinde... Bir tanesi vk. Hiçbir engelleme söz konusu değil sitede bolca p*rn* da mevcut...

Elbette engel getirilmesi herhangi bir çözüme ulaştırmayacak. Çünkü insanları VPN, DNS ve Proxy gibi şeyler kullanmaya itiyorsun. Bu konuda bilgisi olmayan insanlar kötü niyetli kişilerin eline düşebilir. İşi Instagram, Roblox veya başka bir platformda olanlara engel olmuş oluyorsun. Yasaklama yerine düzenleme getirilmesi daha uygun olurdu.

Gerekçeleri haklı olsa bile kullandıkları yöntemin ben de tamamen mantık dışı olduğunu düşünüyorum. Tamamen siyasi ve politik çıkarlar uğruna bir yasaklama söz konusu. Kötü insanlar var diye onların olduğu her yeri kapatmamız ve yasaklamamız gerekir o halde.

Televizyonlarda gösterilen diziler ne olacak? En önemlisi sokaklarda gördüğümüz, maruz kaldığımız onca şiddet. İçeriğinde yapan kişileri yasaklamak varken, bunu bütün bir uygulamaya yıkmak nasıl bir mantık? Roblox yasaklanmamalıydı ki hiçbir uygulama yasaklanmamalı.
Roblox konusunda da engellenince bütün sorun bitti mi Türkiye'de şimdi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı