Roblox'ta FPS düşüyor ve GPU kullanımı azalıyor
Bilgisayarıma format attıktan sonra sadece Roblox'ta FPS sorunu yaşamaya başladım. Sorun başka hiçbir oyunda olmuyor ama Roblox'un her oyununda ortaya çıkıyor. FPS'im genellikle 240 civarında seyrediyor, ancak bir anda 60 civarına düşüyor ve bu FPS düşüşü yaşanırken Görev Yöneticisi'nde GPU kullanımında yaklaşık %10'luk bir azalma oluyor. Bu düşüş ortalama her 10 saniyede bir tekrarlanıyor.
Anakart sürücüleri, chipset ve GPU sürücüleri kurulu ve güncel. BIOS'ta UEFI moda aldım ve XMP açık, RAM hızım 6000 MT/s. DirectX 12, C++ 2005-2022 (X64 ve X86), .NET Framework 4.8 ve 3.5 yazılımları yüklü. Bir keresinde Roblox'u tarayıcı üzerinden açtığımda sorun geçici olarak düzelmişti ancak crack bir AE yüklemeye çalıştıktan sonra tekrar başladı. Yüklediğim dosyada zararlı yazılım olabileceğini düşünüp tekrar format attım fakat FPS sorunu devam ediyor.
CPU'ya Prime95 ile stres testi yaptım ve olumlu sonuç aldım; CPU %100 çalıştı. Forza Horizon 5 oynarken de GPU %100 kullanılıyor, bu yüzden donanımda bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Sistemim:
- Anakart: ASUS B760M-K (8000MHz OC DDR5)
- Ekran Kartı: ASUS 4060 Ti Dual OC
- İşlemci: Intel i5 14600K
- RAM: Lexar 2x16 GB 6000MHz
- SSD: Lexar 1TB M.2 SSD (7400 MB/s okuma, 6500 MB/s yazma)
- Kasa: BitFenix CETO Premium 750W 80+ Bronze