Çözüldü Roblox'ta sistem DPC_WATCHDOG_VIOLATION mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Riofixz1

Picopat
Daha fazla  
RAM
Markayı hatırlamıyorum.CL 18 yada 16 idi galiba.MHz değerinide 2400 olarak hatırlıyorum.16GB
SSD veya HDD modeli
SSD:AFOX SSD ME300-256GN HDD:TOSHIBA MQ01ABD100
Ekran kartı
TURBOX RX580 2048SP 8GB
Anakart
ASUS PRIME A520M-K
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600X
Minidump dosyası oluşmuyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Ekran kartı sürücülerimizi DDU temizleyin. Ardından en güncel sürücüyü indirin.

Çok kez denedim olmadı.Verecek birkaç tane detayım var.Oyundayken Ram kullanımı sabit değil.Mavi ekrandan sonra reboot and select proper device hatası geliyor.Bilgisayarı yeniden başlatıyorum yine o sorun.Kapatıp açınca pc ye erişebiliyorum.Birde oyunda avatarın kıyafeti özellik basıyorum oyunda,karakter haraket ediyor haraketinde kıyafet bazen yüklenmiyor,2-3 saniye sonra falan yükleniyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba.

Reboot and select proper device hatası ile sürekli olarak karşılaşıyorsanız disk hatası olma potansiyeli var.
Minidump oluşmadığını da ifade ettiğinizizi gördüm.

Disk veya RAM bellek arızası kaynaklı olarak (Windows'ta minidump oluşturma ayarı açık varsayılmalı.) Minidump dökümü oluşmaz.

Şahsen ilk olarak sistemdeki disklerinize bir test yapmak ve onları gözlemekten yana bir öneri sunacağım. Ne dersiniz? @Riofixz1

HD Tune 5.75 indirerek hata alındığı esnada sisteme bağlı olan hariciler de dahil tüm disklere "Quick Scan" tiki kapalı şekilde "Error Scan" uygulayın.

5.75 sürümüyle yapmanızı istememin sebebi 6.xx deneme sürümlerinde tüm sektörlerin taranamaması.

Test sonuçlarını ve Health menülerini paylaşmayı unutmayın.

Baya zaman alıcak gibi 2 disk için.Birisi 1TB birisi 256gb.

SSD yani C diski bu şekilde.Health ise n/a.Şimdi D yi tarayacağım.

@KojiroHyuga04

Evet.Valorant oyunundada oluyormuş bu sorun.Ama hata kodu farklı;KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR.Disk tarama tamamlanmadı yeniden başlatılma yüzünden.2 saat daha bekleyeceğim :)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-03 151004.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-03 151004.png
    34,4 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı