Roblox'ta yazılım/kodlama ile nasıl oyun yapabilirim?

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar, ben küçük bir kodlama bilgisi ve küçük tecrübe edinmek istiyorum. Ve Roblox'ta sevdiğim oyundur. Ben bu oyunda 1,2 tane oyun yaptım ama parkur falan yani kod falan yok. Yazılımıda severim. Ben nasıl öğrenebilirim bunları bilen varsa yazarsa sevinirim teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, ben küçük bir kodlama bilgisi ve küçük tecrübe edinmek istiyorum. Ve Roblox'ta sevdiğim oyundur. Ben bu oyunda 1,2 tane oyun yaptım ama parkur falan yani kod falan yok. Yazılımıda severim. Ben nasıl öğrenebilirim bunları bilen varsa yazarsa sevinirim teşekkürler.
Lua basit bir dil youtube'da bir sürü kaynaklar var eğer ingilizcen b1 b2 seviyesinde ise ingilizce kaynaklardan öğrenmeni tavsiye ederim.

Kısa bir süre uğraşmıştım.

Öncelikle Roblox Studio ve lua programlama dilini kullanıcaksınız.
Kaynak olarak Roblox kendi YouTube kanalında kaynak sunmakta.
Roblox kanalında bulunan playlistler kısmına gelin ve en eskiye doğru gidin, orada "how to make" vb. isimli playlistler göreceksiniz. Burada gerekli olan şeyleri ve örnekleri gösteriyorlar. Harici olarak YouTube'da farklı kanallarda birçok kaynak bulabilrisin.

Roblox kanalında bulunan playlistler kısmına gelin ve en eskiye doğru gidin, orada "how to make" vb. isimli playlistler göreceksiniz. Burada gerekli olan şeyleri ve örnekleri gösteriyorlar. Harici olarak YouTube'da farklı kanallarda birçok kaynak bulabilrisin.
Bu arada 15 yaşındayım yaşla alakası var mı bilemem. Hiç böyle birşey yapmadım Lua dili ne onu da bilmiyorum sıfırdan yani. İlk kodlama öğrenmek için roblox mantıklı mı peki? Bakacağım playlistede.

Bu arada cidden öyle bir oyun var. Adamlar roblox un sitesini bazı oyunlar falan yapmış. Doğru yani :D. Evet eğitim videoları önerisi de almak için buraya yazdım.

Bu arada 15 yaşındayım yaşla alakası var mı bilemem. Hiç böyle birşey yapmadım Lua dili ne onu da bilmiyorum sıfırdan yani. İlk kodlama öğrenmek için roblox mantıklı mı peki? Bakacağım playlistede.

Bu arada cidden öyle bir oyun var. Adamlar roblox un sitesini bazı oyunlar falan yapmış. Doğru yani :D. Evet eğitim videoları önerisi de almak için buraya yazdım.
Eğer youtube'dan izleyeceğim diyorsan önüne çıkanı izle. Çünkü hiç biri kaliteli eğitim vermiyor.

Knk videolar eski 8 yıllık bir farkı olur mu? Roblox studio'yu bir de modern gibi bir şey yaptılar.

Kanka videolar eski 8 yıllık bir farkı olur mu? Roblox Studio'yu bir de modern gibi bir şey yaptılar.

Fark etmez bende bu kanal üzerinden izlemiştim Roblox için, ilk olarak bir programalama dili nedir vs bunları araştır ardından videolara bakınman daha makul olur, dilersende YouTube üzerindeki farklı videolara bakınabilirsin fakat Roblox playlistlerindekiler en temel ve en sade haliyle anlatılıyor.

Fark etmez bende bu kanal üzerinden izlemiştim Roblox için, ilk olarak bir programalama dili nedir vs bunları araştır ardından videolara bakınman daha makul olur, dilersende YouTube üzerindeki farklı videolara bakınabilirsin fakat Roblox playlistlerindekiler en temel ve en sade haliyle anlatılıyor.
Teşekkürler cevapların için. Bir de Roblox Premium falan gerekir mi?

İngilizcen yoksa önce ingilizce öğrenmeye başla çünkü ingilizce şart. Türkçe kaynaklar çok az ayrıca debug(hata düzeltme) yaparken çok işine yarar. Sonra burayı oku yeter hiç YouTube'da video bulucamda izleyeceğim diye uğraşma. Ben bir proje yaparken zamanım büyük bir kısmını burada geçiriyorum.

2.Olarak uygulama yap sürekli öğrendiğin şeyleri dene denemekten korkma.

3.Başkalarının yaptığı kodları incele -toolbox kullanabilirsin ama dikkatli ol virüslü kodlar olabilir- bunu nasıl yapmışlar bu nasıl çalışıyor vb..

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı