Robot süpürge sürekli şarjda mı durmalı ?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Xiaomi V2 Pro robot süpürge aldık ilk gün çalıştırdık ve şarja bıraktık daha sonra ben şarj istasyonundan biraz uzaklaştırdım ve şarjının azalmaya başladığına dikkat ettim. Daha sonra tekrar şarja geri bıraktım şimdi sürekli şarjda kalmasının bir sakıncası var mı? Şarjdan çektiğimde cihaz sanırım kendini uyku moduna alıyor( telefon uygulamasında cihaz üzerinde zzz ifadesi çıkıyordu). Ama şarj istasyonundayken, şarjı dolduğunda sürekli aktif halde kalıyor.

Ve ikinci bir sorum var. Şarj istasyonunu ilk kurulumu yaptığımız yerden başka bir yere taşıdık ama cihaz şarjdayken eski yerinde gösteriyor temizliğe başla dediğimizde yeni yerinde gösteriyor. Ama ilk seferde dediğim gibi istasyona geri dönünce tekrar eski yerinde gösteriyor bunun bir çözümü var mıdır?

İstasyonun yerini değiştirdiyseniz cihazı ve ev haritasını sıfırlamanızı öneririm. Robot süpürge sürekli istasyonunda kalmalıdır. İstasyondan çıkarır ya da istasyonu kapatırsanız cihaz kendini kapatır, bu cihazlar bekleme modunda sürekli pasif olarak açık kalacak şekilde tasarlanmışlardır. Aksi halde uzaktan kontrol edemezsiniz.

Peki sıfırlama işini sadece uygulama üzerinden haritayı silip yapsakta olur mu? Ve cihazın kendini bekleme moduna aldığını nasıl anlarım şuan sabit mavi ışık yanıyor. Şarjı dolduktan belli bir süre sonra kendisi mi alıyor bekleme moduna yoksa bizim bir şey yapmamıza gerek var mı?

Haritayı silmen yeterli uygulama içinden.
Şarjı dolduğunda sabit bir renkde hazır olarak bekler. Çıkartırsan cihaz kapanır ve şarjı azalır. Tekrar kullanıcağın zaman el ile açman gerekir ve az şarjla temizliğe yetmeyebilir.
Bence uzun süre kullanılmayacağı durumlar hariç şarjda kalmasında sıkıntı yok. Ben 1 senedir robot süpürge kullanıyorum hep şarjda durdu bu zamana kadar.

Haritayı silsen yeter muhtemelen. Siz komut vermedikçe cihaz bekleme modunda kalır, istasyondaysa ve hareket etmiyorsa bekleme modundadır zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…