Robotistan kazık bu arada ve Arduino öğreneceksen ilk kodlama bilmen lazım Arduino'nun yapısı biraz daha değişik ama aynı diyebiliriz ya da daha basit olan scratch programı var onunla başlayabilirsin googldan araştırarak sınırsız ücretsiz kaynaklardan yararlanabilirsin Aliexpress benzeri sitelerden de temin edebilirsin.
Mblockta daha çok seçenek var Arduino için, ben Arduino UNO'yu tercih ederim başlangıç için ve dediğim gibi mblock daha iyi scratch kendi içinde daha çok çizgi film oyun yapımı için daha uygun.
Robotistan'ın kendi eğitim videoları mevcut. Benim önerim Lezzetli Robot Tarifleri üzerinden dinlemeniz. Bir de orijinal Arduino 150 kusur lirayken klon Arduino 25-30 liraya bulmak mumkun. Birisi Arduino tarafından üretilirken diğerleri de Çin içinde üretiliyor. Lakin klon Arduino alırsanız ufak bir sürücü kurmanız gerekmekte.
Aynı işlemciyi kullanıyor. Fakat üzerinde bir kaç farklı devre elemanı var. Günlük kullanıcı için işlevsiz fakat iş endüstriye gelirse önem arz ediyor. Benim önerim arduino ile başlamayın. Çünkü kendisi bir ''Oyuncak''. Kesinlikle ARM tabanlı bir kart ile başlayın. STM 32 103 yada F4 gibi.
Arduino ile alakalı ihtiyacınız olabilecek her şey Robotistan(yetkili arduino distribütörü) stoklarında. Setler, shieldlar, uno ve diğer arduino çeşitleri hepsi 15:00'a kadar aynı gün kargo avantajıyla. Hemen uygun fiyatlar ile satın al.
Robotistan kazık bu arada ve Arduino öğreneceksen ilk kodlama bilmen lazım Arduino'nun yapısı biraz daha değişik ama aynı diyebiliriz ya da daha basit olan scratch programı var onunla başlayabilirsin googldan araştırarak sınırsız ücretsiz kaynaklardan yararlanabilirsin Aliexpress benzeri sitelerden de temin edebilirsin.
Aynı işlemciyi kullanıyor. Fakat üzerinde bir kaç farklı devre elemanı var. Günlük kullanıcı için işlevsiz fakat iş endüstriye gelirse önem arz ediyor. Benim önerim arduino ile başlamayın. Çünkü kendisi bir ''Oyuncak''. Kesinlikle ARM tabanlı bir kart ile başlayın. STM 32 103 yada F4 gibi.
Arduino Uno,Mini,Mini pro gibi modellerde bacaklarda ek bir direnç bulunmaz. Buda digital ve analog kodların çok stabil olmaması anlamına gelir. Yani analogRead yaparken değerin sürekli 0-1024 arasında dalgalandığını görürsünüz. Bunun için önerim kesinlikle Arduino alınacaksa Arduino Mega alınmalı. Mega dışındakiler mecbur olmadıkça tercih edilmemeli.
Robot Malzemeleri, Robot Kitleri, Arduino Seti, Lipo Pil, Dc Motor, 3D Yazıcı, Drone Malzemeleri ve Tüm Robot Parçaları Uygun Fiyatlarla Robotzade.com'da.