Robotik ve yapay zeka bölümü okunur mu?

metraZW

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Operatörü
Merhaba, bu yıl robotik ve yapay zeka bölümünü kazandım. Bölüm hakkında bilginiz var mı? Sizce okunacak bir bölüm mü? Bir de okul başlamadan önce kendimi şimdiden geliştirmek istiyorum. Nereden başlamalıyım?

Bence kesin okunur benim de istediğim bölümdü maalesef tutmadı. Ortalamamı yüksek tutup geçmek istiyorum. Şimdiden ilerleyişinde bol şans. Geleceği hakkında olumlu ve güzel videolar var. Kendini geliştirirsen süper olur.

Sıralamanız kaçtı hocam?

Bende o bölümü yazmayı düşünüyordum ama gördüğüm bir kaç yorumda aklımda şu kalmış: birisi şey demişti, ülkemizde yapay zeka dersi anlatacak ne kadar bilgili öğretim üyesi var ki her yere bu bölümü açmaya çalışıyorlar demişti. Çok hak vermiştim; yazmayı düşündüğüm üniversitelerdeki akademik kadro o bölüm için baya yetersiz gözüküyordu o yüzden tercih etmedim

2 yıllık nükleer tıp teknikleri adlı bölümde aynı şekilde yapay zeka gibi ülkemizde daha nükleer ile alakalı bir kurum yok çalışabileceğin 2030 de başlanıcağı falan söyleniyordu, ben o yüzden yapay zekayı da bu bölüme benzetiyorum.

Bende yazdım fakat çıkmadı. Acaba otonom sistem teknikerliğinden geçiş yapabilir miyim?

Hocam buna benzer yorumları neredeyse her bölümde görebilirsiniz. Bir kaç popüler üniversite dışında şuan mevcut mühendislik bölümleri de dahil donanımlı hiçbir öğretim görevlisi yok. Özel üniversiteler de okula gitmeyen öğrenciler, devlet üniversiteleri de işsiz mezun veriyor sadece. Sevdiğin bir bölüm ve öğrenme odaklı biriyseniz, kendinizi geliştirdiğiniz sürece iyi yerlere gelebileceğinize şüpheniz olmasın. O yüzden herkesin görüşünü de fazla önemsemek lazım bence.

Bende yazdım fakat çıkmadı. Acaba otonom sistem teknikerliğinden geçiş yapabilir miyim?
Tabiki geçiş yapabilirsiniz hocam.

Aslında her şey kendinizi ne kadar geliştirdiğinize bakıyor. Dediğiniz gibi, devlet üniversitelerinin geneli işsiz mezun veriyor ama okurken bir yandan da kendinizi ne kadar çok geliştirirseniz, staj vs. mezun olduğunuzda o kadar işinize yarar. Yani kısacası, sadece mezun olarak çoğu bölümden iş sahibi olamazsınız. Yapay zeka bölümünün de öyle olacağını düşünüyorum. İnşallah iyi yerlere gelirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…