"Robotlar İşlerimizi Elimizden Alacaklar" Korkusu

AsjasFıdas1000

Hectopat
Bu sefer kıyak yapıp, uzun yazmıyorum. :utandım: :utandım:

Şu anda ülkemizden gördüğüm kadarıyla, teknolojinin gelişmesi karşısında insanlar, "Robotlar işlerimizi elimizden alacaklar, biz ne yapacağız?" diyorlar ve oldukça korkunç bir durum olduğunu düşünüyorlar. Çünkü insanlarımızın bir kısmı okumayı tercih etmemiş.

Ancak ben öyle düşünmüyorum.

Evet, öyle olacak. Birçok mesleğin yerini insanlar yerine robotlar alacak ancak insanlar bilim-teknoloji alanlarında inanılmaz derecede ilerleyeceği için çok sayıda yeni meslekler, işler ve o mesleklerin alanları ortaya çıkacak. 21. yüzyıl için okumak şarttır. Okuyan insanlar bu yeni mesleklerin mensubu olacaklar.

Teknolojinin ve bilimin sürekli gelişimi karşısında belki de çok kısa sürede dünyayı terk edeceğiz. Bilemeyiz.

Okulu tercih etmeyecek olan insanlar bu durumdan rahatsız olacaktır. Çünkü tehlikede olduklarını hissediyorlar ve öyleler. Okumuşların ve okuyanların ise bu konu için pek tereddüt sahibi olduklarını sanmıyorum. Çünkü dediğim gibi bu tarz meslekler için bilgi birikimi, eğitim şart olacaktır. Okumamış bir insanı berber yapabiliriz ancak doktor yapamayız, imkansızdır.

Sürekli yeni mesleklerin ortaya çıkışı, teknolojinin-bilimin gelişimi karşısında eğitimsizlik problemi de büyük ölçüde azalacaktır diye düşünüyorum. Çünkü biz artık 1+1 ile ilgilenmeyi bırakıp, 5 ile 9'u çarpmaya geçmiş olacağız. Teknolojinin müthiş derecede geliştiği bir dünyada ise okumaktan başka tercih kalmayacaktır.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Robotlar mesleğimizi kapacak diye şüpheye düştüğünüz oluyor mu?

İnsanların mesleğini bırak, canlarını bile alabilir. Matrix film serisi yerinde bir örnektir.
Gerekli kod, başla ve bitir komutları arasındaki diyagramın sonsuz döngü ile kendine hep yeni bilgi katarak ve bu bilgiyi işleyip bununla yeni bilgileri kendi öğrenip bilgisine bilgi katarak gelişmesi ve üreticilerinden bağımsız olarak bir algı üzerine kendi türünde daha gelişmiş robot oluşturması.
Bu anlattığım Avengers 2'de Ultron olarak mevcut. Robot tarafından tasarlanan bir android.

İnsanların mesleğini bırak, canlarını bile alabilir. Matrix film serisi yerinde bir örnektir.
Gerekli kod, başla ve bitir komutları arasındaki diyagramın sonsuz döngü ile kendine hep yeni bilgi katarak ve bu bilgiyi işleyip bununla yeni bilgileri kendi öğrenip bilgisine bilgi katarak gelişmesi ve üreticilerinden bağımsız olarak bir algı üzerine kendi türünde daha gelişmiş robot oluşturması.
Bu anlattığım Avengers 2'de Ultron olarak mevcut. Robot tarafından tasarlanan bir android.

O kadar ileri gideceğimiz ne zaman olur, bilemiyorum. Fakat şu anlık yakın gözüken iş meselesi olduğu için bu konuya değinmek istedim.

Ama muhtemelen hiçbir zaman o denilen yapılmayabilir. Es kaza öyle bir şey olsa bile kısa sürede durdurulur. Tabi can kaybı olabilir bu aşamada. İnsanlar kendilerinin sonlarını hazırlamazlar bence. :)

O kadar ileri gideceğimiz ne zaman olur, bilemiyorum. Fakat şu anlık yakın gözüken iş meselesi olduğu için bu konuya değinmek istedim.

Ama muhtemelen hiçbir zaman o denilen yapılmayabilir. Es kaza öyle bir şey olsa bile kısa sürede durdurulur. Tabi can kaybı olabilir bu aşamada. İnsanlar kendilerinin sonlarını hazırlamazlar bence. :)
O zaman geldi de geçti. 2 yapay zeka robotu ürettiler bu 2 robot kendi aralarında insanların anlayamayacağı bir dil üretti ve iletişim kurmaya başladı. Üreticiler tedirgin oldu. Bu haberi okuduğumda tüylerim diken diken olmuştu. Ülkemizde olmasa da şuan ne denli teknolojiye sahibiz fakat saklı tutuluyor. Yeterli kaynak yok fakat robot olayını şuradan inceleyebilirsin.

Filmde ben yaptım onu.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı