Rocket Lake'ten beklentileriniz

Her kafaları estiğinde soket değiştirmeseler k işlemciye para vermeye razıyım aslında...

İyi bir K serisi işlemci ortalama 6-7 sene iş gördüğü için uzun soket yapısına sadık kalmak istemiyorlar. Lakin en azından 3 nesil soket desteği olsa çok iyi olur.

İyi bir k serisi işlemci ortalama 6-7 sene iş gördüğü için uzun soket yapısına sadık kalmak istemiyorlar. Lakin en azından 3 nesil soket desteği olsa çok iyi olur.

Aslında o algının sebebi daha iyi işlemcilerin çıkmıyor olması. Yoksa Pentium işlemciler bile 10+ sene yaşıyor daha fazla performans aramıyorsanız yıllarca işinizi görürler.

Aynı sokete kaç nesil işlemci çıktığı değil mevzu biraz sizin bu işlemciyi bulup bulamamanız. 7700K 2017'de çıktı mesela. Ben Z170 anakartım için bu işlemciyi 2019 yılında bulamadım. Sadece ikinci elde var onlarda 2000 TL bandında, sıfırından pahalı.

Intel eski işlemcilerini üretmiyor. Yenileri için soket desteği uyumlu olsa bile vermiyor önünü kesiyor. Z170'lere BIOS modlayıp 8 hatta 9. nesil işlemci çalıştıranlar var. AMD'de geçenlede aynı şeyi yapmayı düşünüyordu 400 serisi anakartlarla fakat AMD fanları isyan çıkarınca geri adım attılar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı