ROG 4090 ve R9 7950X darboğaz yapar mı?

• Konuyu başlatan Lixs
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.809
Bu işlemcinin ve ekran kartının arkasında hala 1080p diye konuşmak hakarettir.
1080p için 1660 ile devam edin hayatınıza 😁

4090 alıp CS:GO veya 5-10 yıllık oyunları mı oyanayacak ki darboğaz olsun. Bu işlemcinin yetmeyeceği kart yok. 13. Nesil i9 piyasaya sürülen kadar kral 7950X'tir.

Çekirdek gücü olarak şu an dünyada 1. sıradaki işlemci 7950X, 1080p de bile darboğaz yapmayacaktır büyük ihtimalle.
DLSS 3.0 olmadan 4K'da bile darboğaz yapıyor;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DLSS 3.0 olmadan 4K'da bile darboğaz yapıyor;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Canlı testleri görelim bakalım sonra tartışırız. İşlemci de tam yükte kullanılamıyor. Oyun motorunun izin verdiği bir FPS limiti var gibi. Adamlar alıyor biz ancak kavga ediyoruz, fakirliğin gözü kör olsun.😂

Öncelikle merhaba elimde 3090 OC var bunu satıp para koyup 4090 satışa çıkınca almayı düşünüyorum. Çok maddi yönden zorlamazsa. Darboğaz yapar mı bilmiyorum izledim 1 2 videoda darboğaz olduğu söyleniyordu doğru mu ikisini almak mantıklı mı?
Çıktı zaten hocam ön sipariş oldu stoklar bitti. Hatta sistemi bile çıktı. Darboğaz olmaz. Diye biliyorum.

Canlı testleri görelim bakalım sonra tartışırız. İşlemci de tam yükte kullanılamıyor. Oyun motorunun izin verdiği bir FPS limiti var gibi. Adamlar alıyor biz ancak kavga ediyoruz, fakirliğin gözü kör olsun.😂
Yahu her ne sebeple olursa olsun neticede darboğaz var. Sen buna ister oyunların optimizasyonu de ister FPS limiti de ne önemi var? Ayrıca 12100f ile Cyberpunk 2077 oyununda DLSS 3.0 açıkken darboğaz yapmıyorsa dediğin şeyle bir ilgisi yok demektir.

4090 ile CS:GO oynayacak DeliKanlı arkadaşları tanımak isterim doğrusu.
NVIDIA yetkileri parası iade edip kartı geri alıyormuş. 😆

Kartlar bu kadar hızlı gelişmeye devam ederse yakında son kullanıcı için Dual CPU soketli anakartlar piyasaya çıkacak.

Kartlar bu kadar hızlı gelişmeye devam ederse yakında son kullanıcı için Dual CPU soketli anakartlar piyasaya çıkacak.
Ne alakası var ya? DLSS gibi teknolojileri geliştirmek varken neden öyle bir şey yapma ihtiyacı duysunlar? 12100F DLSS 3.0 ile besleyebiliyor diye bahsettik neden hala bu düşünceden çıkamıyorsunuz?

Ne alakası var ya? DLSS gibi teknolojileri geliştirmek varken neden öyle bir şey yapma ihtiyacı duysunlar? 12100F DLSS 3.0 ile besleyebiliyor diye bahsettik neden hala bu düşünceden çıkamıyorsunuz?

İroni hocam ironi. Bugün en üst sevideki işlemcilerden birisinin yeni çıkan bir karta hem de 4K'da darboğaz yapıp yapmayacağını tartışıyorsak işlemcilerin gelişim hızı ekran kartlarının çok gerisinde kalmıştır.

Kç p de kullanacaksınız kartı?

ASUS'un pqnr modeli var 360Hz onu kullanıyorum FPS oyunları oynadığım için.

Ayrıca Intel kullanmak istemiyorum Crosshair 670e Extreme anakartıyla bu işlemciyi kullanmak istiyorum ama darboğaz sorunu var ya AMD'den daha güçlü bir işlemci bekleyeceğim ya da almaktan vazgeçicem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı