Zaten PC'de oynuyorum, tamamen güç odaklı ihtiyacım yok, hardcore oyun oynama planım yok diyorsanız konsol kafasıyla SD OLED alıp geçin. Hem daha mantıklı hem ucuz olur sizin için.
Ayrıca AMD Z1 tabanında gelen Windowslu el bilgisayarları da ilk nesil olduğu için uzun vadeli düşünceyle şu an alınmamalı. AMD'nin 2025 başlarında Z2 Extreme'i çıkaracağı da duyuruldu. Hem performans artışı olacak, hem de daha çok odaklandıklarını söyledikleri pil performansı konusunda 2-3 kat artış olabileceği söyleniyor. Asus Ally X'te batarya kapasitesiyle pil sorununu çözdü ama buna işlemci de katkı verirse seneye gelecek el bilgisayarlarına diğer üreticiler de rahat rahat OLED ekran vs. koyabilecektir ve çeşitlilik artar.
Ben hem ekranıyla hem performansıyla hem piliyle ideale yakın el bilgisayarlarının 2. nesilleri olacağını düşünüyorum kısaca. Yenilenme döngüsü de 2 yıl + kullanıcı tasarrufuyla 1-2 yıl daha eklenirse 3-4 yıl olabilir. Buna kıyasla pahalı olmaya devam ederler. Yine de aceleniz yoksa, heves ettiyseniz 2025'teki cihazları bekleyin, aksi taktirde SD OLED de ihtiyacı karşılar.