ROG Ally X mi Steam Deck OLED mi?

İbrahimAcar

Centipat
Daha fazla  
Merhaba kasım ayında bir el konsolu almayı planlıyorum başlıkta da dediğim gibi ROG Ally X ya da Steam Deck OLED alma planım var.
Elimde bir ana bilgisayar var ana sistem olarak kullanmayacağım.
Planım çoğunlukla indie oyun oynamak ama araya bir iki tane de AAA sıkıştırırım diye düşünüyorum.(Baldur's Gate 3'e küçük ekranda gözüm alışırsa 200 saat gömeceğim)

Normalde hiç düşünmeden ROG Ally X alırdım ama bir düşününce fazladan 15k vermek biraz aklımı karıştırdı (enayi miyim diye kendime soruyorum), daha önce hiç OLED ekran görmediğim için Steam Deck OLED'ı de merak ediyorum.
Alacağım cihazı en az 3 4 yıl kullanmayı planlıyorum ROG Ally X donanım eskiyeceğinden dolayı bana eksideymiş gibi geliyor Valve'ın Steam Deck'i yıllar boyunca destekleyeceğinden eminim.
Açıkçası bu soruyu niye sorduğumu bilmiyorum aklım Steam Deck OLED'te ama belki ROG Ally X hakikaten alınmaya değerdir.
Fotoğrafta oynamayı planladıklarım bulunuyor, Witcher 3, yakuza like a Dragon filan da var fotoğrafa sığmadı.

Dosya Ekleri

• IMG_20240907_214951.jpg
    112,2 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten PC'de oynuyorum, tamamen güç odaklı ihtiyacım yok, hardcore oyun oynama planım yok diyorsanız konsol kafasıyla SD OLED alıp geçin. Hem daha mantıklı hem ucuz olur sizin için.

Ayrıca AMD Z1 tabanında gelen Windowslu el bilgisayarları da ilk nesil olduğu için uzun vadeli düşünceyle şu an alınmamalı. AMD'nin 2025 başlarında Z2 Extreme'i çıkaracağı da duyuruldu. Hem performans artışı olacak, hem de daha çok odaklandıklarını söyledikleri pil performansı konusunda 2-3 kat artış olabileceği söyleniyor. Asus Ally X'te batarya kapasitesiyle pil sorununu çözdü ama buna işlemci de katkı verirse seneye gelecek el bilgisayarlarına diğer üreticiler de rahat rahat OLED ekran vs. koyabilecektir ve çeşitlilik artar.

Ben hem ekranıyla hem performansıyla hem piliyle ideale yakın el bilgisayarlarının 2. nesilleri olacağını düşünüyorum kısaca. Yenilenme döngüsü de 2 yıl + kullanıcı tasarrufuyla 1-2 yıl daha eklenirse 3-4 yıl olabilir. Buna kıyasla pahalı olmaya devam ederler. Yine de aceleniz yoksa, heves ettiyseniz 2025'teki cihazları bekleyin, aksi taktirde SD OLED de ihtiyacı karşılar.

@kravuzen doğru söylüyor. Şu anda ancak LCD versiyon Steam Deck alınabilir, ki önümüzdeki ay, veya yıl içinde yeni model Steam Deck duyurulabilir.
Z2 Extreme de yılın ilk başında yeni el konsollarında kullanılmış versiyonları (kur ve vergiden ne olur bilemem) çıkacak.
Ek olarak da AMD'nin Strix Halo serisi de çıkacak. Hem tablet, hem PC olan mobil bilgisayarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…