ROG Armoury Crate neden kötü bir yazılım?

pmst

Centipat
Daha fazla  
Birkaç ay (hafta?) önce İtopya'dan ROG Pugio II kablosuz fare almıştım büyük bir indirim + cashback kampanyasıyla. İlk başta eski olan Armoury II programını kullanıyordum. Çok ezik ve basit bir programdı, belki daha iyi hale getirmişler ümidiyle ROG Armoury Crate programını yükledim ve fark ettiğim şey daha kötü olması.

Öncelikle arka plan programlarından bahsedelim. Bu programı kurup Görev Yöneticisi'ni açarsanız "Bilgisayarıma virüs mü girmiş?" deyip şok olabilirsiniz. Milyonlarca (!) program çalışıyor arkada ve bunların birçoğu Denetim Masası > programlar kısmında gözüküyor.

Programın kendisi de eski programa göre çok bir şey katmıyor. Tek güzel yanı, kablosuz cihazlar için görev çubuğunda bir simge bırakıyor ve bu simgeye tıklarsanız cihazların yüzdesel pil durumunu görebilirsiniz. Tabi yerseniz! Son birkaç haftada pil durumu da sapıttı. Şarj ediyorum, çıkardıktan 10 dk sonra %25 (gösterebileceği en alt seviye) gözüküyor fakat tekrar şarja takmadan onlarca saat kullanmaya devam ediyorum.

Yine son birkaç haftadır programı açamıyorum, arayüz açılıp anlık olarak kapanıyor. Tamamen sorunlu bir program. İnternette araştırdım, ASUS'un yazılımlarından herkes şikayetçiymiş. Sevinmiştim kablosuz, düşük gecikmeli bir fare aldım diye ama sırf bu yazılım yüzünden acaba hata mı ettim diyorum. Bir dahaki format atışımda hiç program kurmadan devam etmeyi planlıyorum. Umarım varsayılan ayarlarda polling ve gecikme ayarları en iyi seviyededir.

Ben de ekran kartımın RGB'sini kontrol etmek için indirmiştim. Armoury Crate yüklenirken yanında bir ton program kuruyor dediğiniz gibi. Getirdikleri götürdüklerinden fazla diye kaldırdım sonrasında.

Ek olarak bahsettiğiniz mouse'dan almayı düşünüyordum ben de. Yazılım tarafı harici memnun olmadığınız bir durumu var mı ürünün? Şarjı kaç gün gidiyor acaba?

ROG bir laptop kullandığımdan kaldırmıyorum. Bir kez RBG hatası yüzünden kaldırma teşebbüsünde bulundum, bulunmaz olaydım. Tüm bilgisayarın şaftı kaydı. Özel tuşlar çalışmıyordu, kapak kapatıldığında ışıklar sönmüyordu ve daha neler neler. Çok rezil bir program. Arkada zibilyon tane işlem yapıyor.

Ben de ekran kartımın RGB'sini kontrol etmek için indirmiştim. Armoury Crate yüklenirken yanında bir ton program kuruyor dediğiniz gibi. Getirdikleri götürdüklerinden fazla diye kaldırdım sonrasında.

Ek olarak bahsettiğiniz mouse'dan almayı düşünüyordum ben de. Yazılım tarafı harici memnun olmadığınız bir durumu var mı ürünün? Şarjı kaç gün gidiyor acaba?
Fare donanımı güzel. Yalnız USB wireless modunda (oyun için olan mod) çok uzağa gidemiyor. Benim kasam masanın altında, önü bana bakar şekilde. USB'yi kasanın arka kısmına takınca bazen fare ışınlanır gibi oluyor, kopuyor bir nevi. Kasanın ön kısmına taktığımdan beri bir sıkıntı yaşamıyorum fakat orda da USB portu sınırlı... Şarj konusunda kesin bir şey diyemeyeceğim. Şu ana kadar hiç şarjını bitirmedim, bir kaç günde bir estikçe 20-30dk şarj ederim. Baya uzun gidiyor ama onu diyebilirim.
@pmst Rezil bir software hocam katılıyorum. Ayrıca hocam şuan Asus ürünlerde cashback mi mevcut?
Şu an bilmiyorum ama eskiden vardı 2 adet, birisi direk ürün alma diğeri de yorum yapma üzerine

Linkleri şunlar;

Son düzenleme:
Fare donanımı güzel. Yalnız USB wireless modunda (oyun için olan mod) çok uzağa gidemiyor. Benim kasam masanın altında, önü bana bakar şekilde. USB'yi kasanın arka kısmına takınca bazen fare ışınlanır gibi oluyor, kopuyor bir nevi. Kasanın ön kısmına taktığımdan beri bir sıkıntı yaşamıyorum fakat orda da USB portu sınırlı... Şarj konusunda kesin bir şey diyemeyeceğim. Şu ana kadar hiç şarjını bitirmedim, bir kaç günde bir estikçe 20-30dk şarj ederim. Baya uzun gidiyor ama onu diyebilirim.

Şu an bilmiyorum ama eskiden vardı 2 adet, birisi direk ürün alma diğeri de yorum yapma üzerine

Linkleri şunlar;
İkisinin de geri ödemesi yapıldı mı size?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı