ROG Crosshair V Formula Z 990FX AM3+ ile 20-1 TPM uyumlu mudur?

304715

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, öncelikle sistemimi belirteyim:
  • Anakart: ASUS ROG Crosshair V Formula Z 990FX AM3+
  • İşlemci: AMD FX 9590
  • RAM: Corsair Vengeance 1600 MHz 16 GB
  • Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX Radeon RX 580 T8G 8 GB 256Bit
  • PSU: High Power 1000W +80 Bronz
Sistem özellikleri mi yazmama gerek var mıydı bilmiyorum ama yine de belirteyim dedim. Soruma gelecek olursak anakartımda 20-1 pin TPM girişi mevcut. 20-1 TPM alıp taksam uyumlu olur mu? Uyumludan kastım şu anda Win11 kullanıyorum bir sıkıntım yok ama Win11 TPM gereksinimi karşılayabilecek miyim? Cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Takabilirsiniz fakat TPM 2.0 gelmeyebilir. Nedeni ise araştırdığım kadarıyla BIOS desteği. TPM 2.0 tanıyacak bir BIOS da lazım. Çin üzerinden satılan ürünler var.

Takabilirsiniz fakat TPM 2.0 gelmeyebilir. Nedeni ise araştırdığım kadarıyla BIOS desteği. TPM 2.0 tanıyacak bir BIOS da lazım. Çin üzerinden satılan ürünler var.
Çin üzerinden satılan ürünleri gördüm. Şöyle yorumladım kendimce Anakartım da son BIOS sürümü var 2201, bu BIOS güncellemesi 2015 yılından gelmiş. TPM çipinin çıktığı tarih 2014, 1 sene gibi bir zaman aralığı var güncellemede desteği sağlamışlar mıdır bilemem, lakin deneme yapmadan bir sonuca varamayacağım anlaşılıyor. Yine de cevabınız için teşekkür ederim.

Doğru hocam. Fakat bu nesilde bildiğim kadarıyla 1.2 olarak kalıyor. Bende de Z97X Gaming 3 var. Ben de çok düşündüm.

Doğru hocam. Fakat bu nesilde bildiğim kadarıyla 1.2 olarak kalıyor. Bende de Z97X Gaming 3 var. Ben de çok düşündüm.
Saçmalıktan başka bir şey değil. Ama ben bu işin böyle gideceğini düşünmüyorum buna benzer olayı Win10' da yapmışlardı. Bu TPM ve işlemci desteği muhabbeti kalkacak buradan söyleyeyim :)

Bayağı bir zaman geçti sistemi güncelledim ben ama son güncellemeyi sizinle paylaşayım. Kendime bir adet 20-1 pin TPM 2.0 ve kuzenime de bir adet 16 pin TPM 2.0 aldım. Kuzenimin anakartı Asus B150M Pro Gaming model, onun anakartı benim anakartımdan güncel olduğu için sisteme takıp açınca BIOS ayarı ile hemen tanıdı. Lakin benim sistemim görmedi, zaten değiştirdim sistemi ama alacak olanlar için bir bilgilendirme olsun. Kısacası DDR3 sistemlerin çok ama çok az bir kısmı harici bir TPM 2.0 ile sisteme entegre ediliyor ama Türkiye'de pek kimsede olmadığını düşünüyorum, yani boşuna denemeyin. 2016 sonrası ve DDR4 bir platforma sahipseniz alabilirsiniz. Hayırlı günler dilerim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı