ROG Keris aşağı kaydırıldığı zaman ağır bir biçimde kayıyor

ezuer

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: RX 6600
İşlemci: Ryzen 5 5500
RAM: Kingston HyperX Fury 1x16 GB
Anakart: Gigabyte A320M-H
PSU: NZXT C550
SSD: Samsung 970 EVO Plus 1 TB
SSD2: Patriot P210 256 GB
HDD: Seagate Barracuda 1 TB
Merhaba arkadaşlar,

Farenin scroll tuşunu aşağı indirdiğimde çok ağır bir şekilde iniyor ve bazen yukarı doğru tetikliyor, garip bir şey oluyor. İçine toz girmiş belli, çünkü üflediğimde düzeliyor ama 3-4 dakika sonra yine bozuluyor. Sonra ne yaptım? Açtım içini, güzelce temizleyeyim dedim. Baktım, düzeldi galiba, kapattım. Fareyi normal şekilde taktım. 10 dakika kadar güzel çalıştı, sonra yine bozulmaya başladı. Üfleyince düzeliyor ama belli bir süre sonra sıkıntı çıkarıyor.

Bence sorun üfleme, toz, kir vs değil. Scroll tuşu tam tetiğine oturduğundan ve kilit sistemine doğru entegre edildiğinden emin olun. Gevşemiş gibi ve siz üflerken büyük ihtimalle biraz oynayınca düzeliyordur. Hatta bastırınca biraz daha dayanıp sonra tekrar eski haline dönüyorsa bilin ki tam oturmamış. Minik menteşe yahut metal ile bağlı oluyorlar. Çok dikkatli bir şekilde Kargaburun yahut cımbız yardımıyla sıkın. Ama dikkat edin, kırma yahut geri alınmayacak hasar vermeniz çok olası.

Bence sorun üfleme, toz, kir vs değil. Scroll tuşu tam tetiğine oturduğundan ve kilit sistemine doğru entegre edildiğinden emin olun. Gevşemiş gibi ve siz üflerken büyük ihtimalle biraz oynayınca düzeliyordur. Hatta bastırınca biraz daha dayanıp sonra tekrar eski haline dönüyorsa bilin ki tam oturmamış. Minik menteşe yahut metal ile bağlı oluyorlar. Çok dikkatli bir şekilde Kargaburun yahut cımbız yardımıyla sıkın. Ama dikkat edin, kırma yahut geri alınmayacak hasar vermeniz çok olası.

Bastırsam da, sağa sola gevşetip de bassam yine düzelmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı