Çözüldü ROG STRIX 1070 undervolt olmadan çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Arkadaşıma 2.el bir bilgisayar satın aldık. Oyun oynarken sürekli atma sorunu yaşıyordu. MSI Afterburner ile Core clock -100 MHz düşürdüğümüzde bir sorun kalmıyor. Sizce sorun ekran kartında mıdır yoksa güç kaynağında mı? Sistem özelliklerine tam hakim değilim o yüzden paylaşamıyorum. Eğer güç kaynağı ile bu sorunu çözebilen var ise yeni bir güç kaynağı alacağız.

Çözüm
PSU markasını öğrendim. Gamepower 550W. Furmark ve aynı anda Prime95 testi yaptığımda herhangi bir sorun yok. Default afterburner ayarları ile neredeyse hiçbir oyun çalışmıyor. Core clock -100 yapınca sorunsuz çalışıyor bilgisayar. Çok enterasan.

OCCT ile Power testi, FurMark ile ekran kartı testi yapın. Sorun neyde anlarsınız.
Denicem hocam. Gelişme olduğunda buraya yazıcam.

Core clock -100 kapalı şekilde test sonucu:

1708458942392.png

Core clock kapalı şekilde test sonucu:

1708458949628.png

Gümcelleme: Konu ile ilgili birçok alanda araştırma yaptım fakat kimse sorunla alakalı bir çözüm bulamamış gibi görünüyor.

2.Güncelleme: Tüm kasayı boşalttık sildik ve macun değişimi yapıldı. Sorun düzeldi.
PSU markasını öğrendim. Gamepower 550W. Furmark ve aynı anda Prime95 testi yaptığımda herhangi bir sorun yok. Default afterburner ayarları ile neredeyse hiçbir oyun çalışmıyor. Core clock -100 yapınca sorunsuz çalışıyor bilgisayar. Çok enterasan.

OCCT ile Power testi, FurMark ile ekran kartı testi yapın. Sorun neyde anlarsınız.
Denicem hocam. Gelişme olduğunda buraya yazıcam.

Core clock -100 kapalı şekilde test sonucu:

1708458942392.png

Core clock kapalı şekilde test sonucu:

1708458949628.png

Gümcelleme: Konu ile ilgili birçok alanda araştırma yaptım fakat kimse sorunla alakalı bir çözüm bulamamış gibi görünüyor.

2.Güncelleme: Tüm kasayı boşalttık sildik ve macun değişimi yapıldı. Sorun düzeldi.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı