ROG STRIX 2080S O8G 1440P düşük FPS sorunu

Cellat006

Hectopat
Selamlar herkese,

ASUS VG279 model (1080P) monitör kullanıyorum ve 1440P bir montöre geçmeyi düşünüyorum, kalite anlamında yanına yaklaşmayacağını bilsem de performans anlamında fikir sahibi olmak adına DSR 1.78 ile 2560*1440 çözünürlükte FurMark testi yaptım, 120 FPS bile görmedi, BF v e girdim DSR ile normalde 170 FPS civari iken 100-105 FPS arasında gitti bütün oyun. O zaman şunu düşünmeye başladım. 2K olarak 165 hatta 170Hertz'e kadar çıkıyor montörler ama ekran kartı 144 FPS bile veremezken 2K'da 165 Hertz'i düşünmenin, hatta 2K 144 Hertz'i düşünmenin bir anlamı olacak mı? Sonuçta oyunda da, stres testinde de performanslar aşağı yukarı bu seviyede olacak. FurMark DSR ile 117 oldu, gerçek 2K ile 120-122 olacak yine monitörün tam performansını vermeyecek. Bu konuda yanlış düşündüğüm noktalar var ise aydınlatmanızı rica ediyorum, ona göre karar vereceğim çünkü. Bu ara 3000 serisini saymazsak titan ve 2080 Ti'dan sonraki en güçlü ekran kartı bu, e bu model bile 2K performansında bu haldeyse nedir bu 2K'nın alamet-i fârikası?

2K'da oynuyorum tüm oyunları ve 144FPS alamadığım oyunlar iki elin parmağını geçmez. 144FPS alamadığım oyunlarda da aramıyorum zaten onlar AAA oyunlar ve hikaye odaklı oluyor yani 120FPS veya 110FPS fark etmiyor.(2080S kullanıcısıyım.)

Ben yüklü oyunlarımı sayayım gerisine sen karar ver. Ama şöyle bir şey var tetristeki hareketleri 144 FPS ile görmek için 2K'ya geçmekte bana mantıklı gelmiyor. Piyasanın en güçlü 2. veya hadi en kötü 3. kartıysan ve monitör teknolojisi anlamında zirveden değil de ortanın bir tık üstünden bahesidyorsak elini kolunu sallaya sallaya o monitörün hakkını vermeni beklerim, öyle AAA oyunmuş, Online oyunmuş, düşük ayarmış anlamam aga, en sağlam oyunda hakkın olduğu iddia edilen montörde hak ettiği değerlerle gereğini yapacaksın, öbür türlüsü yok ayar düşür, yok FPS'yi o seviyede bekleme, yok şu oyunu değil de bu oyunu oyna, bu kadar nazın niyazın varsa o monitör hakkın değildir kart olarak.
Yüklü oyunlarım;
Metro Exodus,
Battlefield V,
GTA V,
The Division,
Hitman,
Crysis 3,
Assassin's Creed Syndicate,
Assassin's Creed II,
Watch Dogs,
The Long Dark,
Kona.
Bu oyunların hepsini de Ultra ayarlarda oynuyorum 1080P'de ve madem 2080S 1440P kartı o zaman oynatacak aynı ayarlarda aga, öbür türlü olmaz.
He bu arada şunu da belirteyim demin dediğim gibi, benim için takılma donma, kasma yapmadan Ultra ayarlarda görsel anlamda hakkını verdikten sonra 1080 miş, 1440 mış, 8K mış çok da dert değil, ama dikkatimi çeken çok geniş bir grup 1440'ta 1440 deyip duruyor. Hani 1440? Nerde? Madem 1440 bu kartın kalemi versin o zaman rakamsal olarak hakkını.

Peki 1080P'de RTX 3070 veya 3080'i hangi işlemci ile besleyeceksiniz.

2080S i9-9900KF ile besleniyor zaten, kartın beslemesinde bir sorun yok,%95-99 arası rahat beslemesi var, sorun o değil, yukarıda anlattıklarım, bu arada 3080'i de 9900K ve türevlerinin besleyebileceğini düşünüyorum, 3070'ten bahsetmiyorum bile.

3080 4K'da 120-144 FPS veriyor kardeşim :).

Yazdığım oyunlara Ultra ayarlar için bir iki örnek video atsana kardeşim, bilelim, neyi gözden kaçırmışız. ;)

Bir kartın 2K kartı olduğu söylendiği zaman, neyin kastrdildiği pek açık değildir. 2K, Ultra ayarlar, 120 FPS mi, yoksa 2K, orta ayarlar, 60 FPS mi? Bu konu belirsiz. Hangi şartlarfa 2K kartıdır bu? Baktığın zaman GTX 1070 ekran kartıyla da 2K oyun oynayabilirsin.

Ek olarak bu çok yüksek FPS miktarları CS:GO, Valorant veya PUBG gibi oyunların kullanımına daha uygun.

Bir diğer konu ise işlemci. Hangi işlemciyi kullandınız? Bu da bir miktar fark yaratır.

Sonuç olarak bu gün RTX 2080 Ti ekran kartıyla bile gidip 1440P Ultra ayarlar rt: On yaptığın zaman, AAA oyunlarda kart çatlamaya başlar ve 100 FPS'in üzerini bile zor görürsün.

Bu kısım biraz tuhaf kaçar. Çünkü GTX 1000 serisinden RTX 2000 serisine geçişlerde, muadil kartlar kendi aralarında ortalama %20-30 performans artışı ile gelmişlerdi. RTX 3000'de ise bu fark 2 katına yaklaşmış gibi görünüyor. Üstelik önceki nesil bile 2K ve 4K oyunculuğa yaklaşmışken bu son seri gerçekten 2K ( RTX 3070 ile 2K ) ve hatta 4K ( RTX 3090 ile 4K ) oyunculuğun kapısını sonuna kadar aralayacaktır. Bu sebeple 1080P'de bu son kartları kullanmak çok mantıklı olmayabilir.

3000 serisinin takip ettiğim incelemelerine göre 3070-3080 1440P'de bence de zorlanmayacaktır, aralarındaki fark cidden fazla, ama ben daha bu kartlar çıkmamışken bu kartlar üzerinden değerlendirme yapılmasını çok sağlıklı bulmuyorum, kart hangi fiyattan çıkacak? Hangi seviyede performansı ne olacak? Ortalama olarak hangi seri ile kıyaslanacak? Bunlar belirsiz, tamam 4800-6700 önerilen fiyat bantarı var da burası Türkiye, o fiyat bandında satmayacak kimse, vergisiydi, güçlendirilmiş soğutma bloğuydu, özel fan yapısıydı derken o fiyatlar her halükarda artacak, dolayısıyla kolay erişilebilir olmadıktan ve en azından belli bir kitleye hızlı ulaşamadıktan sonra isterse hologram görüntüyü 8K oluştursun yine bir şey değişmeyecek, ben 2000 serisinin en azından üst kademesinin bir süre daha tahtında kalacağını düşünüyorum, bence 3000LERI klasmana almak için erken.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir düzeltme, sen 3080 yazmışsın, ben 2080 olarak gördüm, ona istinaden yazdım o cevabı, yanlışım için özür dilerim, 3080 konusunda o değerleri vereceğini zaten biliyorum, derdim 2080 serisi ile, 3000'ler konusundaki fikrimi detaylıca belirttim zaten yukarıda.

Köküne kadar dediklerine katılıyorum. Bu yüzde RTX 3070 veya 3080 aldığımda 2K veya 4K monitöre geçmeyeceğim. Dediğin gibi, 144 Hz göremedikten sonra ne anlamı var? Çözünürlük gram umrumda değil açıkçası. 1080P devam edeceğim.

Bu arkadaştan bahsediyorum 4K'da bile 144Hz alan kart 2K'da 240Hz alır. Ne 60 FPS'i 2K'da? :D.

Bu arkadaştan bahsediyorum 4K'da bile 144Hz alan kart 2K'da 240Hz alır. Ne 60 FPS'i 2K'da? :D.
3000 Başka bir seri olacak bence ya,şu anki teknoloji ile pek kıyaslanabilecek bir düzey olacağını sanmıyorum,şu anki teknolojide 4K nın sınırlarını zorlamaktan bahsederken adamlar 3000 serisi ile 4K ya neredeyse 1080P muamelesi yapacaklar. 8K nedir arkadaş? O görüntüyü verecek monitör piyasada var mı ki 8K oyunculuktan bahsediyoruz.
Kastettiğim şey prototip ürünler üretilmesi değil ama gerçekten cebinde parası olan ve merakı olan adamın herhangi bir ürünü sipariş verebildiği gibi rahatlıkla ulaşabileceği boyutta üretimi olan bir teknoloji olmayışı.

Oynadığım oyunlarda sabit 144 ve üzeri vereceğinden şüpheliyim. Mesela 2080 Ti yetersiz gelmişti kardeşim :). Onu geçtim 4K zaten istemiyorum yazılar falan her şey ufalıyor bir zevki kalmıyor. Ben daha çok 2K için konuşmuştum.
2K yı kısa bir süre için Asus RogStrix XG279Q modelde tecrübe etme imkanım oldu,bende sizinle aynı fikirdeyim pencereler ve imgeleri küçülterek yer açılmış olması bana ilüzyon gibi geldi,onun dışında da pek bir esprisini göremedim açıkçası,zaten sorunsuz bir IPS panel kullandığım için renk doygunluğu ve canlılığı anlamında aman aman bir fark hissetmedim ben.Performanslı bir ekran kartı kullanıldığında adam akıllı IPS panel 200Hz ve üzeri düşük tepkime hızı olan bir 1080P nin çok rahat uzun yıllar götürebileceği kanaatindeyim.Mesela Benim kullandığım monitörün 280 Hz olanı var.Asus VG279QM,2080S ekran kartına fazla bile gelir bu monitör,2080S in 1080Pde furmarkta verdiği değer maximum 192,ortalamada ise sıcaklık durumuna göre 184-187 arası değişiyor.Rahat rahat uzun yıllar kullanılabilir bence.

2K yı kısa bir süre için Asus RogStrix XG279Q modelde tecrübe etme imkanım oldu,bende sizinle aynı fikirdeyim pencereler ve imgeleri küçülterek yer açılmış olması bana ilüzyon gibi geldi,onun dışında da pek bir esprisini göremedim açıkçası,zaten sorunsuz bir IPS panel kullandığım için renk doygunluğu ve canlılığı anlamında aman aman bir fark hissetmedim ben.Performanslı bir ekran kartı kullanıldığında adam akıllı IPS panel 200Hz ve üzeri düşük tepkime hızı olan bir 1080P nin çok rahat uzun yıllar götürebileceği kanaatindeyim.Mesela Benim kullandığım monitörün 280 Hz olanı var.Asus VG279QM,2080S ekran kartına fazla bile gelir bu monitör,2080S in 1080Pde furmarkta verdiği değer maximum 192,ortalamada ise sıcaklık durumuna göre 184-187 arası değişiyor.Rahat rahat uzun yıllar kullanılabilir bence.

Çok güçlü kart, 1080p de uzun yıllar kullanılır. Şu an GTX 1080 Tİ kartına sahip olanlar 1080p de hala akıyorlar ve daha en az 2-3 yıl rahat rahat kullanırlar.

Aklımda olup kelimeye dökemediklerimi yazmışsınız. Elinize sağlık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı