ROG STRIX 5700 XT çipteki leke

KemalTheUnbeaten

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Mekatronik Mühendisliği
Öncelikle merhaba. Geçen gün ROG STRIX 5700 XT bir kart aldım elimdeki triple dissipation kartı verip. Bu kart normal 70 dereceyi gördü fakat junction 110 dereceyi gördü, kartın içi hiç açılmamış. Gidip açtım MX4 macun sürdüm fakat sürmeden önce bir leke fark ettim, pürüzlü bir yüzey. Çıkmıyor, temizlenmiyor heatsnikte de var aynı leke. Sizce bu bir problem yaratır mı ve bu durumun adı nedir?

r/pcmasterrace - Asus Rog Strix 5700 xt roughness on the gpu die same spot on the heatsink , will this cause harm

r/pcmasterrace - Asus Rog Strix 5700 xt roughness on the gpu die same spot on the heatsink , will this cause harm

Konudan bağımsız 5700XT ROG Strix kronik sorunlu bir karttı. Asus daha sonra toplayıp soğutucuya düzeltme yapmıştı. GPU'ya yeterince baskı yapmıyor diye boşluk kalıyor. O derecelere ondan çıkıyor olabilir yani düzeltilmemiş bir Strix kalmış kullanıcıda. Lekenin neye işaret ettiği hakkında fikrim yok.

Konudan bağımsız 5700XT ROG STRIX kronik sorunlu bir karttı. ASUS daha sonra toplayıp soğutucuya düzeltme yapmıştı. GPU'ya yeterince baskı yapmıyor diye boşluk kalıyor. O derecelere ondan çıkıyor olabilir yani düzeltilmemiş bir STRIX kalmış kullanıcıda.

Evet kartın sağ taraftaki vidaları tam sıkılmamıştı sıkınca düzeldi vida boyutları doğru geldi bana, ama daha önce kullanan arkadaş sıkmamış o vidaları kartı ilk ben açtım.

Konudan bağımsız 5700XT ROG STRIX kronik sorunlu bir karttı. ASUS daha sonra toplayıp soğutucuya düzeltme yapmıştı. GPU'ya yeterince baskı yapmıyor diye boşluk kalıyor. O derecelere ondan çıkıyor olabilir yani düzeltilmemiş bir STRIX kalmış kullanıcıda. Lekenin neye işaret ettiği hakkında fikrim yok.

Gerçi bir şey olacak olsa bu durumdan dolayı bu kart 4 sene dayanmazdı, kartın kutusuda garantisi de faturasıda elimde var şu an kartın güzel gözükmesi ve eski kartımdan daha soğuk çalışması çok mutlu etti beni.

Sıcaklıktan kaynaklı iz yapmıştır, sorun teşkil etmez kullanıma.

Sağ ol hocam, kartın çalışmasında bir problem olmadığı için rahatladım bende şimdi 2.2GHz'de çalışabiliyor şu an kart yani normalden daha iyi bir halde düzgün ve stabil çalışıyor, biraz daha cevap bekleyip senin cevabını çözüm olarak işaretleyeceğim.

Çipin bilgileri yazıyor orada, iz değil. Kolonya gibi alkollü bir şeyle temizleseydin görürdün.
çipin en ortasını belirttiğimin farkındasındır umarım ?
çip bilgilerinin yazdığı kısımları görmemek için kör olmak lazım zaten , amd çiplerinde nvidia çiplerinde olduğu gibi isim yazmaz yandaki metal kısımlarda yazar

Arkadaşlar ekran kartını sorunsuz bir şekilde 4 aydır filan kullanıyorum bir sıkıntı yok aynı duruma sahip olanlar benim gibi korkmasın yani :D.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı