ROG STRIX B550-A Gaming vs MSI MAG B550 Tomahawk

Bütçe
6500

Zaten RX6800 alacağım, kule fan aldım onunla 4.6GHz overclock yapacağım, işlemciyi satıp yeni işlemci almak için vereceğim fark şu an alacağım anakarttan daha pahalıya mal olur, o kadar param yok ucu ucuna yapıyorum bu işlemleri zaten, hangisinin daha iyi olduğunu söylesen yeter.

Nedeni ASUS her ne kadar ROG adı altında üst seviye oyuncu donanımları lanse etse de düşük seviye componentler kullanıyor. Nedeni bu.

ROG adından ibaret sadece.

Iki anakart arasında ROG'da 2 tane daha USB girişi olması dışında neredeyse hiçbir fark yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kanka anakartımı 2.5k ya falan satacağım, yani şu anki masrafım sadece 3.5k falan olacak, eğer dediğini yaparsam işlemcinin de satılmasını beklemem gerekecek, 3K ya onu satsam elime 5.5k geçecek, onunla anakart alsam 5.8k işlemciye yatırmam gerekecek, yani sen bana ekstra 2.3K masraf yap diyosun, ki ben daha şu anki masrafı zor yapıyorum, işlemci değiştirmek çok uzun zamanlı bir uğraş, daha sonra belki yaparım ama şu an değil yani.

Component'den kastım kondansatör, mosfetler, fazlar vs..
Peki bunların daha kötü olduğunu nereden biliyorsun?

5700X3D dediğin 8000TL ve attığın anakartlar da 5600-6000TL civarı. Sen elindeki işlemciyi 2500'e satsan bile parasını çıkarıyor. Kule tipi soğutman zaten varmış her türlü soğutur işlemciyi.

İlk başta anakartını satıp alacağını yazmamışsın ben sana 0'dan anakart alacaksın gözüyke bakıyorum. İkisi arasından rog daha iyi.

Araştırarak. Yorumları okuyarak.

Nereden bileceğim yoksa. Öyle değil mi?

Işte nasıl yorumlar mesela, merak ediyorum tam olarak neyi kötü ve benim kullanımımda nasıl bir etki yaratıyor, sorunları ile ilgili detaylı bilgi verirseniz sevinirim.

İlk başta anakartını satıp alacağını yazmamışsın ben sana 0'dan anakart alacaksın gözüyke bakıyorum. İkisi arasından ROG daha iyi.

Teşekkür ederim, nasıl bir fark var peki aralarında?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özellikle FPS oyunlarında akıl almaz fark oluyor.

Işte nasıl yorumlar mesela, merak ediyorum tam olarak neyi kötü ve benim kullanımımda nasıl bir etki yaratıyor, sorunları ile ilgili detaylı bilgi verirseniz sevinirim.
Performans, Termal sorun, Uzun ömürlü olmaması. Size şimdi link atarımda reklam olmasın başka forumun sitesi. Elinizin altında internet var bunları araştırabilirsiniz.

Yok yani anakartlarda nasıl bir fark var dedim, keşke değiştirebilsem ama şu ana anakarta zor ikna ettim, B450 Aorus Pro kullanıyorum ama ses kartı falan yanık yani değiştirmem lazım artık.

Kule tipine zaten yeni masraf yaptım bugün aldım Phantom Spirit 1.9k para verdim, anakartı 5.8k ya alacağım anakartı da satacağım yani bir de bizim evde para durumu biraz garip işliyor onun için dediğin şey zor.

Performans, termal sorun, uzun ömürlü olmaması. Size şimdi link atarımda reklam olmasın başka forumun sitesi. Elinizin altında internet var bunları araştırabilirsiniz.

Ne yazarak aratırsam çıkar?

Son düzenleme:
İfadeler: DMN
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…