Merhaba arkadaşlar, ben yeni bilgisayar topladım bilgisayar normal çalışıyor ama gece yatarken PSU'dan kapatıyorum. Anakartın ışıkları sönsün diye sabah PSU'yu bilgisayarı açtığımda anakart DRAM ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor. Hata kodu da 0D yazıyor. R Power tuşuna basılı tutup kapatıyorum tekrar açınca düngün açılıyor ama PSU'dan kapatınca hep bu sorunu yaşıyorum. Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.
İşlemci: Ryzen 7 3800X.
Anakart: ROG STRIX B550-E.
RAM: G.Skill Trident Z Neo 8x2 3600MHz CL16.
Aynı sorun bende de var. Eski sürüm BIOS da yapmıyor yenı sürümlerde yapıyor. Bir şey bulan olursa yazsın bu arada servisi aradım anakartı servise gönderin kontrol edelim dediler.
Evet bende de anakartı ilk aldığımda sıkıntı yoktu. Güncelledikten slnra başlamıştı sorun, geri de gönülmüyordu eski versiyona. Sorunu çözdüm ben garanti ile uğraşmadım hiç RAM'im CL16'dı ama anakart gskilln o modelinde CL16'yı desteklemiyor o yüzden CL değerini 17'ye çektim ve sorun çözüldü siz de deneyebilirsiniz.
Selamlar Kingston HyperX Fury RGB HX432C16FB3AK2/16 16 GB (2x8) DDR4 3200 MHz CL16 Ramlerim mevcut aynı sorunu yaşıyorum CL değerini kaça çekeyim veya Mhz 3000e çeksen sorun düzelir mi veya başka bir yöntem denediniz mi?
Bende de MHz'yi düşürünce düzeliyordu ama ben MHz'yi düşürmek yerine CL e düşürerek sorunu çözmeyi tercih ettim. CL ayarını DRAM ayarlarında bulabilirsin.