Tengri Kagan
Decapat
Daha fazla
Esenlikler.
Başlıkta yazdığım donanımları DeepCool CG540 650W 80+ kasa ile kullanıyordum. Sorun şu ki bilgisayarım açılmıyor.
İlk zamanlar bir şey yoktu. Sonradan açılmamaya başladı. Anakartın RGB ışığı yanıp sönüyordu ancak Power tuşuna hızlı hızlı üst üste basınca açılıyordu. Hatta şurada da paylaşmıştım:
Artık anakartın RGB ışığı bir kez yanıyor, sonra sönüyor. Ama kasaya taktığım USB ışık böyle nabız atması gibi yanıp sönüyor sürekli. USB'lerde de aynı durum oluyor. Videosunu da ekledim.Bilgisayar açılmıyor, ışıklar yanıp sönüyor
Bilgisayarı aldıktan 1 yıl sonra açmaya çalıştığımda güç tuşuna 2. basışımda açılıyordu, çok da önemsemedim bu durumu. 1 hafta sonrasında daha fazla basmam gerekiyordu açmam için .birkaç gün sonra da yanık kokusu geldi. Garantiye gönderdim geldiğinde 2 3 gün normaldi sonrasında güç tuşuna uzun...www.technopat.net
Ben de dün kasayı bilgisayarcıya götürdüm. Bilgisayarcı PSU'nun kesin yandığını söyledi. Anakartta sorun var gibi, ekran gelmiyor. Onu da yaparım, 1000-1500 lira arası tutar dedi. Anakartta ne var diye sordum, BIOS falan geveleyince pek güvenemedim, kasayı aldım. Şimdi yeni bir PSU alacağım. Ne önerirsiniz?
ASUS TUF Gaming-850G 80 Plus Gold 850W modüler ATX 3.0 modele baktım. https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-asus-tuf-gaming-850g-850-w-fiyati,315298485.html
Fiyatı az da değil, 7000 lira civarı ama anakart ASUS diye şartları zorlamayı düşünüyorum. 850W gereksiz mi olur yoksa daha mı iyidir? Başka bir öneriniz var mıdır?
Hocam çok teşekkür ederim. Acaba 750W seçip maliyeti biraz düşürsem çok bir kaybım olur mu? Bir de paylaştığınız ürünü de inceleyeceğim şimdi. Siz memnun musunuz bundan?850W gereksiz olur ama sistem yükseltmek için güzel olur. Attığın PSU hakkında fikrim yok ama linkini bıraktığım PSU daha F/P olacaktır. @Andar Han hocam sizi de her PSU konusuna etiketliyorum, rahatsız olmuyorsunuzdur umarım.
Delta GPS-1300CB 1300W 80+ Platinum Tam Modüler Güç Kaynağı
1300W, 80+ Platinum Verimlilik Sertifikası, Tam Modüler Kablolarwww.qp.com.tr
Hocam çok teşekkür ederim. Acaba 750W seçip maliyeti biraz düşürsem çok bir kaybım olur mu? Bir de paylaştığınız ürünü de inceleyeceğim şimdi. Siz memnun musunuz bundan?
@Andar Han hocam vallahi desteğe ihtiyacım var. Bilgisayar elim ayağımdı, çok canım sıkıldı.
Çok sağ olun hocam. @Andar Han hocamın yardımına çok ihtiyacım var, yanıtını merakla bekliyorum şu an.Hocam ben alacaksanız bu zamanda 850W ve üstü öneririm, yapılacak sistem yükseltmesinde güç kaynağını yükseltmenize gerek kalmaz. Ben attığım PSU'yu kullanmadım ama forumda genel olarak önerilen bir PSU hem de köklü bir markaya ait. 750W PSU önerisi olarak da şunu önerebilirim: https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-gigabyte-750-w-p750w-gp-p750gm-fiyati,909524189.html
Ekran kartının güç girişlerine yeterli olup olmadığını kontrol edip satın alabilirsiniz ama etiketlediğim arkadaşın cevabını beklemeyi unutmayın hocam. En doğru PSU'yu önerecektir.
Hocam çok teşekkür ederim.ASUS TUF 850G güzel PSU da fiyatı biraz fazla. 5000 TL'ye çıkabiliyorsanız Enermax D.F.X 1350W bir takım geri ödemelerle o civarlara iniyor. Hem yüksek W hem de kaliteli bir model olması sebebiyle, uzun süre PSU konusunu düşünmezsiniz.
Enermax Revolution D.F. X 1350W 80+ Gold Full Modüler 140mm Fanlı ARGB Güç Kaynağı (ERT1350EWT) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Titiz kılıflı kablolar, bilgisayarınızı profesyonel bir görünümle oluşturmanıza olanak tanıyan daha iyi dayanıklılık ve şık estetik sağlar.www.gaming.gen.tr
Ucuza ve uyguna çözeyim diyorsanız, Gigabyte P750GM veya FSP H3-650, High Power Element BR 750W gibi modellere bakabilirsiniz.