ROG Strix B650E-F Wi-Fi vs TUF B650-E Wi-Fi

Mayinna

Picopat
Daha fazla  
Merhaba. İtopya üzerinden anakartım arızalı çıkmıştı ve değişim yapılıyor yeni ürün teklif ettiler. Stokta olmadığı için fakat bana benimki daha iyi gibime geldi. Benim anakartım:

Teklif ettikleri anakart:

Ses kalitesi RGB ve malzeme kalitesi olarak benim anakart daha iyi gibime geldi şu anlık kabul etmedim teklif ettikleri anakartı.

Benden yeni teklif bekliyorlar, sizce hangi anakartı istemeliyim? Bir üst model olarak veya aynı her şeyi ile.

Noname - Prime - ProArt - TUF - STRIX - Maximus filan diye gidiyor sanirim, siralamasi boyle. İtopya biraz kopartmaya calisiyor sanki. Varsa STRIX 850 filan oradan yuru, bu tuketici haklarina bak, kosullari filan nasıl. Genelde bu markalar kendilerini cok akilli zannediyor.

Bir üst modelini istesem fiyat farkı isterler mi yoksa vermek zorundalar mı hocam bu anakartın aynı özelliklerinden olmasını isterim şahsen önerdikleri anakart benimkinden düşüktü bayağı.

ASUS ROG STRIX B850-F GAMING WIFI 8000MHz OC DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP ATX Anakart bu bir üst modeli bu

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=6502&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5 madde 11.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/ayipsiz-misli-ile-degisim-nasil-oluyor.3428962/ bu da baska bir durum.

Önerdikleri anakart daha düşük bir model. Ellerinde aynısı yoksa muadil ürün vermek zorundalar. Reddedip muadil veya bir üst versiyonunu istiyorum de. Aksi halde tüketici hakem heyetine başvurarak ücretsiz bir şekilde bir üst versiyonunu alabilirsin.

Mesela ASUS ROG 5080 aldın ve bozuldu diyelim, muadil olarak ASUS ROG yoksa MSI Suprim veya Gigabyte Aorus 5080 vermeleri gerekiyor. Ellerinde yoksa 5090 vermeleri gerekiyor.

Ellerinde yoksa MSI MPG veya Gigabyte Aorus serisi bir anakart iste. Eğer başka marka cart curt derlerse B850 ROG iste. Fiyat farkı vermek falan zorunda değilsin.

%99 ihtimalle THH sayesinde karşılığını alırsın. Çoğu zaman kullanıcı lehine karar veriyor THH. Kaldı ki burada bariz siz haklısınız. Alt segment bir ürün önermişler. Biraz uğraşırsınız ama, hakkınızı da alırsınız.

Son düzenleme:

Tüketici haklarına verdim bu yüzden uzlaşmaya çalışıyorlar yoksa umursamazlar bile bir üst modelini istedim sonuçta ürün kutudan çıktığı gibi hatalı şikayet edince ilgilenmeye başladılar bu ürünü teklif etmişlerdi ama baktım düşük model bende bir üst modelini istedim herhangi bir ücret ödemeyeceğim sorun çözülene kadar şikayetimi çekmeyeceğim zaten hocam aylardır sistem yok ortada bundan dolayı daha yeni almıştım.

En iyisini yapmışsınız. İsteseler X870e ROG bile verirlerde kullanıcıyı taktıkları yok.

Biz alırken TUF parasına ROG istesek verirler mi? Elimde bu kadar var desek mesela? Sanarsın küçük bir dükkandan bahsediyoruz.

Doğru hocam bir başta bundan başka teklif edemeyiz dedi sonra da aklınız da varsa mailden yazın ama fiyat farkı ödersiniz dedi bende ücret ödemek asla istemiyorum mağdurum sonuçta yasaya baktığımız zaman ödenmemesi gerekiyor ücretsiz verilmesi gerekiyor bir üst modeli

Vermiyoruz derlerse veya ücret isterlerse ne yapayım?

THH'ye başvur, her türlü hakkını alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…