Uzun uğraşlar sonunda redditteki bir post sayesinde sorunu çözmeyi başardım ileride aynı problemi yaşayabilecek arkadaşlar için çözüm yolumu aşağıya yazıyorum büyük ihtimalle sorununuzu çözecek bu yöntem.
-Öncelikli olarak hali hazırda yüklü olan Dolby Access uygulamasını (Başlat)-(Ayarlar)-(Uygulamalar) sekmelerini kullanarak kaldırıyoruz.
-Daha sonra MyAsus uygulamasına giriyoruz sol taraftaki sekme bölümünden (Müşteri Desteği)-(Canlı Güncelleştirme)-(En Son) sekmelerini takip ediyoruz karşımıza çıkan alanda (Mevcut En Son Sürüm Güncelleştirmelerini Göster) kutucuğunun tikini kaldırıyoruz.
-Karşımıza çıkan eski-yeni güncelleştirme dosyalarının bulunduğu listede aşağı inerek Software and Utility (Türkçesi Yazılım ve Yardımcı Programlar olabilir) başlığının altında Dolby Atmos for Pc Driver dosyasını bulup indiriyoruz.
-İndirilen programı kuruyoruz daha sonra Dolby uygulamasına girdiğimizde Products bölümünde Speaker bölmesinin açılması lazım.
Not: Ben bu işlemi yapmadan önce Realtekin kendi sitesinden sürücüsünü indirip tekrar kurmuştum ama işe yaramamıştı olur da üstteki yöntem çalışmazsa bir de Realtek ses sürücüsünü sitesinden indirip kurmayı ve ardından Dolbyi indirmeyi deneyin.
Bu arada sorunuma elinden geldiğince yardım etmeye çalışan
@xbea hocama da teşekkür ediyorum.