ROG STRIX G16 2023 SSD'si nasıl?

• Konuyu başlatan isoZz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 650
Nasıl çözebilirim hocam Windows 10 yükleyip denesem mi?
vallahi hocam, windows 11’ i ne kadar sevmesemde şu anlık yeni nesil cihazlar mecburen kullanmak zorunda. Belkide çözünürlüğü çok düşürüyor olabilirsin?
Grafikleride yukarıya çekmeyi dene.
1200p de oyna mesela grafikleri de ultra yap.

vallahi hocam, windows 11’ i ne kadar sevmesemde şu anlık yeni nesil cihazlar mecburen kullanmak zorunda. Belkide çözünürlüğü çok düşürüyor olabilirsin?
Grafikleride yukarıya çekmeyi dene.
1200p de oyna mesela grafikleri de ultra yap.
Oyun içi sıkıntı yok. Sorun oyun açılırken ve masaüstünde. Mesela sağ altta sesi açmak için kontrol merkezini açıyorum anlık bir donma yaşıyorum. Benzer şeyler yazı yazarken felan da oluyor. Anlamadım neyi yanlış yapıyorum.

Oyun içi sıkıntı yok. Sorun oyun açılırken ve masaüstünde. Mesela sağ altta sesi açmak için kontrol merkezini açıyorum anlık bir donma yaşıyorum. Benzer şeyler yazı yazarken felan da oluyor. Anlamadım neyi yanlış yapıyorum.
Hiçbir fikrim yok maalesef. Windowsu sağlam kurduğuna inanıyorsan bir sorun olmamalı

@FaLCoNn76 @isoZz @alitaij @keisaku arkadaşlar hwmonitörle mux switch açık bir şekilde ekran kartı watt değerlerinize bakabilir misiniz en fazla kaç oluyor?
Turbo modunun açık olması lazım.
Render ya da ağır oyun hiç farketmez max kaç watt görmüş bir karşılaştıralım.

@ali tajalyan

Son düzenleme:
bende sorun yok şuan ama sizdeki sorun ssd den olduğunu sanmıyorum yinede istersen CCleaner indir ama 14 günlük deneme versiyonunu sonra sistemi tarat kontrol et herhangi bir bozuk sistem dosyası fln varmı diye gelende bu tür sorunlarda bu yolu kullanıyordum.

Not: eğerki sorun çözülmez ise Intel® Driver & Support Assistant bununla dahili ekran kartınızı güncelleyin veya başka güncellemeler var ise

Aşağıdaki vereceğim ayarları kendim kullanıyorum ama siz yine de test edip kendi istediğiniz gibi ayarlayın​

bu arada eğerki ısınma sorunu yaşarsanız veya pc boştayken gereksiz yere bilgisayar ısınmasın ama aynı zamanda oyunlarda performans düşüşü yaşanmasın istiyorsanız ve hatta bilgisayarı şarjdan çıkarttığınızda otomatik harici ekran kartı devre dışı kalıp daha fazla pil süresi istiyorsanız "asus armoury crate" uygulamasından aşağıdaki ayarlarını yapabilirsiniz.

daha az E-Core kullanımı bazı durumlarda performans bile arttırabilir sonuçta cpu fazla ısınmadığı için kalan çekirdekler hızlarını koruyup sabit performans verebilir.

1678920362087.png

birde buradaki videodan "İşlemci performans arttırma modu" seçeneğini aktifleştirerek pildeyken devredışı ve prize takılıyken agresif yerine etkin seçeneğini seçerseniz
laptop pildeyken işlemci gücünü 2.5ghz e limitler ve pil tasarrufu sağlar ve aynı zamanda prize takılıyken gereksiz yere yüksek Ghz'lere çıkmasını engelleyip cpunun bi nebzede olsa seri kalmasını sağlar ama prize takılı seçeneğini devredışı olarak ayarlamanızı tavsiye etmem çünkü oyunlarda vs. performans düşer

1678920985841.png

ve buda laptop boştayken (Bir kaç chrome sekmesi açık sadece) CPU ve GPU hakkında bilgi
uygulamayı merak edenler için sidebar diagnostics açık kaynaklı sistem durumunuzu anlık olarak görebilir ve verdiği bilgileri özelliştirebilirsiniz.

1678921421482.png

Not: laptop boştayken harici GPU'nun kullanma sebebi harici ekran kullandığım içindir sizde değerler farklılık gösterebilir aynı zamanda sıcaklık değerleri de bulunduğunuz ortama göre değişebilir.

@manqueller hocam sizce bu tarz bilgiler için ayrı bir konu açmalı mıyım ? forumda yeni olduğum için pek bir bilgim yok 😅

Son düzenleme:
Hiçbir fikrim yok maalesef. Windowsu sağlam kurduğuna inanıyorsan bir sorun olmamalı

@FaLCoNn76 @isoZz @alitaij @keisaku arkadaşlar hwmonitörle mux switch açık bir şekilde ekran kartı watt değerlerinize bakabilir misiniz en fazla kaç oluyor?
Turbo modunun açık olması lazım.
Render ya da ağır oyun hiç farketmez max kaç watt görmüş bir karşılaştıralım.

@ali tajalyan
4 Saat aralıksız oyundan sonra. Oyun "Tribes of Midgard" öyle ciddi bir grafik performansı istemiyordu ama 165fpsde limitli full ayarlarda oynadım. Yarın Lol oynar onun da sonucunu atarım.

4.jpg

4 Saat aralıksız oyundan sonra. Oyun "Tribes of Midgard" öyle ciddi bir grafik performansı istemiyordu ama 165fpsde limitli full ayarlarda oynadım. Yarın Lol oynar onun da sonucunu atarım.

Eki Görüntüle 1703631
Laptop standı kullanmıyorsun sanırım. Laptop altından havayı çekiyor altını boş bırak ki dereceler biraz aşağı insin. Ekran kartı kullanımın 122 görmüş max. Şimdilik güzel

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı