Bu modeli almayı düşünüyorum, kasasının sağlamlığı vs. gibi yorumlarınız nelerdir? Klavyesi Numpad'i video fotoğraf atma şansınız var mı acaba? Hoparlörünü de test edebilir misiniz? Umarım hiçbir sorunu yoktur, ileride de olmaz throttle gibi vs. 36-37 bine önerir misiniz?
Şahsen 4060'ın uzun yıllar götüreceğini düşünüyorum.
Buradaki bir abimiz G16 Zephyrus (4060) test ediyor. Şahsen ROG'un daha soğuk çalışacağını düşünüyorum. Performansı hakkında bilgi verir misiniz? Cypberpunk, Ultra, DLSS Quality'de average 105 FPS veriyor; işlemci 95 falan görüyor.
Benzer performansları gösterirler mi? ROG G16'nın işlemcisi daha iyi sanırım.
Bendeki ROG STRIX 4060'ın 140watt versiyonu.
İşlemci tarafında 13650HX bulunuyor. Yani Zephyrus'dan bir tık daha iyi diye düşünebiliriz performans babında. Soğutması hemen hemen aynıdır.
Gamersarenadan 34K ya aldım ben cihazı bunu da belireyim, bazı mecralarda liste fiyatı 37 bin lira.
Thorttle yaşamadım öncelikle bunu belirteyim. Test sonuçlarım yukarıda. Bu bağlamda 10 dakikalık cinebech ve tam yükte timespy testleri her bileşen için ayrı ayrı yaptık. İşlemci maksimum 95' gördü.
Tek sorun şu an BIOS güncellemesi bekliyoruz. Şu ana kadar 2 kere güncelleme almış diğeri de yakındır. Dynamic Boost devreye girmiyor fakat her cihazda durum böyleymiş. Eski seri içinde böyleydi, yukarıda Reddit konusu paylaştım. Kısa süre içinde çözmüşlerdi. ASUS'a bu sorun için geri dönüş bıraktım zaten.
Performansına diyeceğim yok. Benim 3080 Ti 5800x3D masaüstüm var. Aslında o kadar da ihtiyacım yokmuş dedirtiyor bana.
Özet olarak: Cihazdan şu an memnunum genel itibarıyla, yeni olduğu için güncellemelerle destek alacaktır. Cihazı ben herkese öneriyorum zaten. Bu bütçede bundan daha iyi laptop ilerleyen günlerde bulamayacağız.
Kasa şık, tuşlar hoş. Kasa biraz parmak izi tutuyor ama temiz kullanıyorum.
Kasa sağlam.
Soğutma performansı iyi.
Thorttle yok.
Bataryası inanılmaz hızlı doluyor ve eksiltme yok.
Çok teşekkürler bataryasında da problem yok ise donanımsal olarak gayet yeterli ve uzun yıllar götürecek gibi görünüyor. Testlerde mi maksimum 95 derece görüyorsunuz? Yoksa herhangi bir oyun oynarken mi? Ve masaüstü, Google vs. kullanırken derecelerine hiç baktınız mı? Ekran parlaklığı, hoparlör tatmin ediyor mu 35.000 TL'ye?
Tam yükte testlerde. 10 dakika boyunca all Core 100% yükte render aldık. 95'i geçmedi. 110 protection derecesi zaten. Bataryada yükte hiç eksiltme olmadı şu ana kadar ki bataryası gayet yeterli. Donanımsal bir sorun olmadıktan sonra gözün kapalı alabilirsin. Ama ROG Zephyrus için konuşmuyorum dikkatini çekerim STRIX için konuşuyorum.
Oyunlarda 65-70'i geçmedi.
Masaüstü 35-45 derecede GPU ve işlemci.
Ekran parlaklığı bana yetiyor, hoparlör tahminimce 65 70 desibel civarıdır fena değil, eh.
Maalesef şu an olmaz, anca akşama atabilirim. İş yerinde müsaitlik olmuyorHızlı yanıtlarınız için teşekkür ederim, hocam canavarı şöyle bir görebilir miyiz? Müsaitsen birkaç fotoğraf falan, malum incelemesi de yok, sadece sitelerdeki fotoğrafları var.
Maalesef şu an olmaz, anca akşama atabilirim. İş yerinde müsaitlik olmuyor.
Maalesef şu an olmaz, anca akşama atabilirim. İş yerinde müsaitlik olmuyor.
Yukarıda yazdım.Hocam bataryadan yiyor mu? Ben de bugün almayı düşünüyorum da.
Yukarıda yazdım.