ROG Strix G713QR-HG053 vs Tulpar T7 V21.8.1

Bütçe
20.000-25.000

StefanJohansen

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Sadece oyun odaklı bir laptop almak istiyorum.

Aklımda 2 model var;

1.'si ASUS ROG STRIX'in bu modeli. Tasarım ve özellik bakımından şahane fakat MUX Switch olmadığı için rekabetçi oyunlarda bayağı bir FPS düşüklüğü olur dendi. Rekabetçi oyunları sık oynayan birisiyim.

2.'si de Monster'in bu modeli. Bu modellerde de G-Sync olmadığı söyleniyor ve G-Sync çoğu laptopta var mı yok mu bilgim de yok. Sizce ne yapmalıyım?

Son olaraktan da G-Sync her laptop modelinde bulunur mu sıklıkla?

Teşekkürler şimdiden...

Asus olanı al derim işlemci ve ram olarak ileride baya. G-Sync bu tarz laptoplarda çok bulunur mu bilmiyorum fakat eğer masada falan kullanacaksanız monitör alabilirsiniz. İstediğiniz zamanda monitörden çıkarıp istediğiniz yerde kullanırsınız. 2K 144Hz G-Sync'li monitörler var 2.500 civarı onlara bakabilirsiniz.

17.3 şartı yoksa hiçbiri.
MSI GE66 Raider 11UG-262TR i7-11800H 16 GB 1 TB SSD RTX3070 15.6" QHD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Ekstra monitör alma durumum yok maalesef. Asus modelinde mux switch eksikliğini çok hissettirir mi ondan endişeliyim biraz.
İlginiz için teşekkür ederim öncelikle. Bu modelin diğerlerine göre ayıranı ve farkı nedir acaba ?

Ekstra monitör alma durumum yok maalesef. Asus modelinde mux switch eksikliğini çok hissettirir mi ondan endişeliyim biraz.
Onu da bilmiyorum maalesef .

Hocam bunlar ROG serisi olan laptoptan teknik açıdan daha geride.

Kasa kalitesi daha iyi.
MUX mevcut.
Soğutmaları daha iyi
GE'nin ekranı QHD 165Hz, GP'nin FHD 240Hz.

Hayır, ROG'dan işlemci dışında daha iyiler.
11800H'da çok güçlü bir işlemci. Ryzen 9 daha iyi tabii ama gerekli de değil.

Anladım. Bunun 17.3 1tb ssd modeli hepsiburada'da 22 bin tl idi de askerdeydim Kesin gözle bakıyordum bu modele. Şimdi kararsız kaldım

Nasıl bir teknik açı acaba ?

İncelemeleri araştırırsanız MUXlu MSI modellerinin eşdeğer ASUSlara göre Optimus'u kapatabildikleri için çok daha performans verdiğini görebilirsiniz.
Bir de MSI Raider serisinin karşılığı Asus Rog Scar(onda da MUX yok) ancak ne hikmetse ülkemizdeki distributor Asus'u premium üstü bir sınıfa sokarak fiyatlandırıyor.

Anladım hocam. Peki nereden görebilirim acaba ? Videoları falan mevcut mudur ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…