ROG STRIX GTX 1070 BF 1 gibi oyunlarda 82 dereceyi görüyor

ebacanavarıpc

Centipat
Daha fazla  
Merhaba ben 2 3 ay önce 2750 TL'ye ROG STRIX 1070 8 GB ekran kartı aldım adam sadece günlük ve oyunda kullandığını söyledi dışarıdan baktığımda da fanlarında hafif tozlar vardı. Bunu hala kullanıyorum şu an boşta 54 derecelerde yükte ise 78 79 derecelerde 1 kez 80'i gördü hemen düştü sonra. Aldığım adam kartı hiç açmamış etiketleri duruyor bir de ben bu kartı yeni aldığım zamanlarda BF 1 de 82'yi görüyordu. Sizce ne yapmalıyım belki ileride kartı satarım diye içini açasımda yok ne önerirsiniz? İçini açmadan ne kadar temiz tutabilirim ve bunu nasıl yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bir de konudan alakasız bu kartla beraber Ryzen 5 2600 işlemcim var 1080p de düşük seviyeli oyunlar oynarken darboğaz oluyor bazen bunu nasıl yok edebilir ya da en aza getirebilirim. Ayrıca bu darboğazın parçalarıma herhangi bir sıkıntısı olur mu?
Vereceğiniz tüm cevaplar için baştan teşekkür ederim.

youtubeda var termal macunu değişimi fan temizlemesi izleyip yapabilirsin ben bilgisayrcıda yaptım 1 yıl önce 150 tl istemişti maddi durumun varsa bilgisayarcıya gidebilirsin.

YouTube'da var termal macunu değişimi fan temizlemesi izleyip yapabilirsin ben bilgisayrcıda yaptım 1 yıl önce 150 TL istemişti maddi durumun varsa bilgisayarcıya gidebilirsin.

Hmmm zorunda kalmadıkça içini açtırmak istemiyorum ama dışarıdan elimden geldiğince temizlemeye çalışacağım. Bir de etiketini sökmeden açmanın yolu yok mu kartı acaba?

Termal macun değişimi yapabilirsin, onun dışında içini açmadan yapacağın herhangi bir işlem ciddi bir sıcaklık düşüşü yaşatmaz.

Peki bu değerler tehlikelimi termal macun değiştirmeden kullansam sorun çıkartır mı ?

Hmmm zorunda kalmadıkça içini açtırmak istemiyorum ama dışarıdan elimden geldiğince temizlemeye çalışacağım. Bir de etiketini sökmeden açmanın yolu yok mu kartı acaba?
Kargaburnu ve pense ile vidaları yandan çevirerek açabilirsiniz fakat dikkatli olmalısınız, karta zarar vermeyin.

Peki bu değerler tehlikelimi termal macun değiştirmeden kullansam sorun çıkartır mı ?
Uzun vadede ekran kartının ömrünü kısaltır.

Kargaburnu ve pense ile vidaları yandan çevirerek açabilirsiniz fakat dikkatli olmalısınız, karta zarar vermeyin.

Uzun vadede ekran kartının ömrünü kısaltır.

Tamamdır tanıdık birisine sordum macun değişimi yaparız termal ped değişimide yapalım dedi bende alırım dedim. Peki hangi marka hangi model ped almalıyım ya da neyine göre almalıyım yardım eder misiniz?

@ardanoir hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama termal pedi alırken nelere dikkat etmem gerektiği hakkında fikrim yok yardımcı olur ya da link falan atabilir misiniz alayım bende.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı