ROG STRIX LC RX 6800 XT mi? ROG STRIX RX 6800 XT mi?

Bütçe
600 - 700 $

SavioL

Femtopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Serbest Meslek Erbabı
Öncelikle herkese selamlar, bu hem ilk konum hem de kendime ilk ait bilgisayarım.

O yüzden çok uzatmadan konuya giriyorum efendim, öncelikle sistem bileşenlerini tanıtayım.

• Anakart: ROG STRIX X570-E GAMING
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X 3.8GHz-4.7GHz 8 Çekirdek 36MB
  • SSD: Samsung SSD 980 Pro 500GB PCI-e 4.0 NVMe M.2 (6900MB/5000MB)
  • RAM: G.Skill Trident Z RGB LED 3600MHz (2x8GB) CL18
  • İşlemci Soğutma: ASUS ROG Ryuo 240 2x120mm Fan Aura Sync Sıvı Soğutma
  • PSU: Thermaltake Smart BX1 RGB 750W 80+ Bronze 120mm Fan
  • Kasa: XPG Battlecruiser ARGB Tempered Glass Siyah

Şimdi sevgili arkadaşlar 30 yıllık özlem ile elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım, hem performans hem görsel bir şölen olsun istedim. Açıkçası bütçeyi de epey bir zorladım, kur değişimini sezip ufak kârlar etmiş olsam dahil bu benim önümüzdeki 5-7 yıl upgrade dahil yapamayacağım bir sistem aslında. (Depolama hariç)

Gelelim asıl konuya hem Smart Access Memory uygunluğu hem de rekabeti alevlendirmenin ileride bizlere daha çok yarayacağını düşündüğümden AMD bir Grafik Kartı almak istiyorum. Sistemin DNA sı ROG STRIX olduğundan hem RGB uyumu hem de teknik destek işlemlerinde kolaylık olur düşüncesiyle ASUS ortaklıklı bir GPU seçmek ilk tercihim. Hatta kararımı RX 6800 XT'ye kadar daralttım ancak yine yetmedi. Karşıma sıvı soğutuculu ve maalesef şekli şemaili de 3 fanlı düz 6800 XT'ye taş çıkartan bir kart çıktı. ASUS nereye ekstra opsiyon koyacağını iyi biliyor sanırım.

Şimdi sizce XPG'nin içerisine CPU soğutucu kasanın üs kısmına ve GPU soğutucu anakarta paralel kartın yanına gelecek şekilde monte etsem bir problem yaşar mıyım?

LC bir GPU'nun güç tüketimi standart GPU'dan daha mı fazla olacaktır? Tüm bu söylediklerimi 750W bir PSU rahat destekleyebilir mi?

Sıvı soğutmanın çift fanı ile standart kartın 3 fanı arasında ne kadar bir ses farkı olur?

Kartları şu an Türkiye'de bulamıyoruz malum, çıktığı anda alacağım birini ama çok kararsızım. Sizin görüşleriniz beni hem yönlendirecek hem farklı araştırmalara sevk edecek. Yani konu ile ilgili net cevap olmayan, beni daha çok düşünmeye sevk edecek bilgiler paylaşırsanız da cevap almış kadar sevinirim.

Bu arada ürünlerin hepsi kutulu şekilde öylece ekran kartı bekliyorlar. Sistemi ellerimle toplamanın keyfi bambaşka olacaktır ancak hem Smart Memory Access sistem incelemesi hem 980 Pro incelemesi hem 5800X hem 6800XT bir arada yaparız, videoyu yaparken senin sistemi de profesyonel eller toplar derseniz hayır demem. Tornavidayı elime almaya korkar oldum, 30'unda gelen bilgisayar öyle garip bir hissiyat oluşturdu. ☺️

Sevgiler,
Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
600-700$ bütçede Türkiye'de ROG 6800 XT bulmak imkansız gibi.
Sence ne kadar gibi çıkar, biraz kafam karıştı başta 7000TL bandında bekliyordum sonra itopyada Stok out fiyat verilmiş MSI RX 6800 XT için 4800TL gördüm.

Bunu gören ben AMD Ryzen 5 5600X yerine Ryzen 7 5800X e yükseldim hemen ama gelecek fiyat umarım üzmez.

Bundan bir ay önce Ryzen 5 3600X almıştım ve Trendyol satıcısı ertesi gün kur zıplayınca boş kargo gönderip sonra onayımı dahil almadan ürünü iade edip paramı geri yatırdı ama itopya o tarz mevzulara girmez diye kafamda kurmuşum. Marka güvenilirliği meselesi ama son tüketiciysen hiçbir markaya güvenmeyeceksin bu da bir gerçek.

Sence ne kadar gibi çıkar, biraz kafam karıştı başta 7000TL bandında bekliyordum sonra itopyada Stok out fiyat verilmiş MSI RX 6800 XT için 4800TL gördüm.

Bunu gören ben AMD Ryzen 5 5600X yerine Ryzen 7 5800X e yükseldim hemen ama gelecek fiyat umarım üzmez.

Bundan bir ay önce Ryzen 5 3600X almıştım ve Trendyol satıcısı ertesi gün kur zıplayınca boş kargo gönderip sonra onayımı dahil almadan ürünü iade edip paramı geri yatırdı ama itopya o tarz mevzulara girmez diye kafamda kurmuşum. Marka güvenilirliği meselesi ama son tüketiciysen hiçbir markaya güvenmeyeceksin bu da bir gerçek.
RX 6800XT RTX 3080'e göre 50$ daha ucuz
En ucuz RTX 3080 modeli ülkemizde 9K'dan başlıyor.
ROG TRIO gibi modeller zaten 10K-11K'dan başlıyor.
Tahmini 9-10K arası fiyat bekliyorum ROG RX 6800XT için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı