4K'ya şimdi bile patates oldu 8-15 sene diyen arkadaşlar da sağlam uçmuşlar vallahi iyi güldüm. En düşük ayarlarda 20-30 FPS'e bakmak oyun oynamaktan sayılıyorsa eğer.
1080Ti günümüzde gitmediği gibi yeni çıkan teknolojilerle yazılımların sınırları yükseleceğinden 2 nesil sonrası için iş göreceğini düşünmüyorum maksimum 3 yıl daha performansını korur örneğin 980Ti zamanında tam olarak bilmiyorum ama Far Cry 3 çıkmıştı sanırım yada 780Ti dönemlerinde. Far Cry 3 in 3080 çok çok üst seviye kalıyorken 780Ti için Cyberpunk yetersiz kalıyor. İleridede aynı muhabbet olacak ve bence aralık daha da kısalıyor.
Hocam 1080p oyunculuk içinse kafanız 3-6 yıl arası rahat olur, daha sonrasında değiştirirsiniz. Eğer RTX 30 serisine getirilmezse -ki zor- DLSS 3.0'ın yokluğunu belki çıtırından hissedersiniz ama sizi kahretmez; sonuç olarak DLSS 2.0 da 3080'de mevcut. Kart soğutma açısından da gayet yeterli bir kart, eğer 2K-4K gibi çözünürlüklere çıkacak olursak tabi ömrü biraz kısalacaktır.
Overall baktığımızda hayırlı olsun, kafanızı kullanacağınız 5-6 yıllık süre içinde rahatta tutacak bir karttır.