ROG STRIX Z390 USB bağlantıları

Cellat006

Hectopat
Selamlar herkese,
Kasa olarak Cooler Master H500M ve anakart olarak ASUS ROG STRIX Z390 kullanıyorum. Kasanın ön panelinde toplam 4 adet USB 3.0 bağlantı portu mevcut ve bu portlar 2 ayrı 19 pin kablo ile ayrılmış durumda.

Anakartımda ise 1 adet 19 pin bağlantı yuvası var, baktığım kadarıyla 19 pin USB 3.0 bağlantısını 9 pin USB 2.0'a çevirmek için aparatlar var ama benim anakartımdaki 2 adet USB 2.0 9 pin portum da dolu, birinde fan kontrolcü diğerinde sıvı soğutma pompası takılı.

Dolayısıyla benim ya 19 pin USB 3.0 çoklayıcıya ya da 9 pin çoklayıcı ve 9/19 dönüştürücüye ihtiyacım var ki 9 pin çoklayıcı ile USB 2.0 portlardan birini boşa çıkartıp 19 pin dönüştürücü ile ön portların bağlantısını 2.0'a yapıp düşük hızda da olsa en azından kullanabileyim fakat her iki kombinasyon için de uygun dönüştürücüleri bulamadım maalesef. Var olan dönüştürücülerin hepsi dış bağlantıya uygun type a şeklinde dönüştürücüler.

Alternatif bağlantı kombinasyonları veya uygun aparatlar için yardıma ihtiyacım var. Bu kasayı kullanan ve bu sorunu çözenlerin yardımını rica ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…