ROG SWIFT PG27AQDP vs ROG Swift OLED PG32UCDP

owsrich1

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

Herkese iyi forumlar. Bir monitör almayı düşünüyorum. Şu an aktif olarak 380 Hz ASUS'un monitörünü kullanıyorum. Bu elimdeki monitörü satacağım; bundan dolayı yenisine bakma arayışına geçtim. Hikâye oyunları vesaire oynarken artık keyif vermemeye başladı ve 2K tarzı monitörlerin oyun oynarken daha keyif verdiğini düşündüm.

Aklımda 2 model bulunuyor:

ASUS 26,5" ROG SWIFT PG27AQDP 0,03 Ms 480 Hz 2K OLED GAMING MONITOR

ASUS ROG Swift OLED PG32UCDP 31.5" 4K 240 Hz FHD 480 Hz 0.03 ms

Aklımdaki 2 model bu şekildedir fakat aktif olarak 380 Hz kullanıyorum ve 4K seçeneği bana pek iç açıcı gelmiyor. Bunun yerine 2K OLED'i tercih edeceğim ama sizin de önerilerinizi bekliyorum. Sizce hangi modeli alırsam pişman olmam ya da önereceğiniz başka bir model var mı?

Sistem;

İşlemci: Ryzen 7 7800X3D
Ekran Kartı: Aorus Master RTX 5070 Ti
RAM: G.Skill 16x2 = 32 GB RAM 6200 MHz
Anakart: Aorus X870E Pro

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben iki türlüsünü de aktif olarak oynuyorum fakat rekabetçi tarzı oyunlardan sıkılmaya başladım. Öyle dediğin kadar büyük bir kalite farkı mevcut mu ki? Birde sistemim bu konuda destekler mi problem yaşar mıyım?

Ben iki türlüsünü de aktif olarak oynuyorum fakat rekabetçi tarzı oyunlardan sıkılmaya başladım. Öyle dediğin kadar büyük bir kalite farkı mevcut mu ki? Birde sistemim bu konuda destekler mi problem yaşar mıyım?
2K ile 4K arasında tabiki kalite farkı mevcut. Ek olarak sisteminizde 5070 ti var. 4K için DLSS MFG ile yeterli seviyede. Ben 4K OLED'e yeni geçtim kullandığım monitör https://www.akakce.com/monitor/en-u...-kDjvP8R_iJlZBt8axjLk3qd9a4Gox6saAirJEALw_wcB

Fakat daha ayrıntılı bilgi ve tavsiyeyi @bluerr hocam verecektir.

2K ile 4K arasında tabiki kalite farkı mevcut. Ek olarak sisteminizde 5070 ti var. 4K için DLSS MFG ile yeterli seviyede. Ben 4K OLED'e yeni geçtim kullandığım monitör https://www.akakce.com/monitor/en-u...-kDjvP8R_iJlZBt8axjLk3qd9a4Gox6saAirJEALw_wcB

Fakat daha ayrıntılı bilgi ve tavsiyeyi @bluerr hocam verecektir.
Açıkçası evet önerdiğiniz monitör de güzele benziyor fakat bir takım araştırma yaptığımda QD-Oled tam olarak oled olarak geçmiyormuş ve oledin gerçekten fazlasıyla farkı olduğunu söylediler. 32" monitörlerde bana nazaran çok büyük geliyor çünkü FPS oyunları için fazlasıyla büyük olduğunu düşünüyorum. Ama bir yandan da hikayeli oyunlara geçtiğimde o kaliteyi hissetmek istiyorum

Açıkçası evet önerdiğiniz monitör de güzele benziyor fakat bir takım araştırma yaptığımda QD-Oled tam olarak oled olarak geçmiyormuş ve oledin gerçekten fazlasıyla farkı olduğunu söylediler. 32" monitörlerde bana nazaran çok büyük geliyor çünkü FPS oyunları için fazlasıyla büyük olduğunu düşünüyorum. Ama bir yandan da hikayeli oyunlara geçtiğimde o kaliteyi hissetmek istiyorum
Tam tersi QD-OLED ler renk doygunluğu kontrast olarak daha iyiler hocam. Tam olarak oled olmuyor diye birşey yok yani siz yanlış anlamışsınız muhtemelen. Etiketlediğim hocam görünce yardımcı olur. Ben 27 ıncten geçtim ve hikayeli oyunlar için 32 inç mükemmel gerçekten. FPS için birşey diyemeyeceğim ama arada Arc Raiders falan giriyorum benim için problem yaratmadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı