ROG Thor vs ROG Aura

Arkadaşlar yeni sistemimde sıvı soğutucuyu, anakartı ve PSU'yu ROG alacağım. Ekran kartı da ilerleyen süreçte ROG şeklinde dahil olacak. Bir tek kasayı ROG almayacağım. Asıl sorun da burada başlıyor zaten. Kasa Lian Li'den akvaryum şeklinde olacağı için alttaki Thor modeli alırsam eğer OLED ekranını göremeyecem kasanın içinde. Fakat kalite olarak da Thor daha iyi diye biliyorum. Fiyata takılmayın. Sizce ne yapmalıyım?

Fiyat konusunda haklılık payınız var. Muadil ürünlerle aynı kaliteye yakın olacak şekilde daha bütçe dostu bir sistem de toplayabilirim. Fakat örneğin sıvı soğutucu konusunda beğendiğim bir model var. Asus kavisli ve büyükçe bir ekranlı sıvı soğutma yapmış. Çok beğendim ve almak istedim. E bunu Rog alacaksam komple sistemi de Rog yapayim dedim. Bütçe sıkıntım yok. Monitörümü de Asus rog 4k oled almıştım zaten. Markayla ilgili hiçbir memnuniyetsizliğim olmadığı için bu şekilde toplamak istedim.

PSU sürekli gördüğünüz bir parça değil. Kendinizde kasanızdan dolayı göremeyeceğinizi belirtmişsiniz.

Sıvı soğutucuyu ROG almanızın en azından bir açıklaması var fakat PSU pek mantıklı değil. Daha ucuza aynı veya daha üst kaliteli bir PSU alıp fazladan vereceğiniz para ile diğer bileşenlere yatırım yapabilirsiniz. Veya harcamayadabilirsiniz.

Örneğin şu model size fersah fersah yetecektir ve kaliteli olarak A+ Tier bir model.

25-26k bir PSU'ya vermek hiçbir şekilde mantığıma sığmıyor maalesef muadil markalarda aynı performansı veren birçok ürün var sadece ROG logosuna takılmayın sonuçta arkada kalıyor görünmüyor bile.

ROG urun gaminin her parcasina (basta anakart, ekran karti ve AIO olmak uzere) bir yere kadar kefil olabilirim. Kefil olmayacagim tek urunu psu serisidir. O fiyat bantlarina cikabilecek durumunuz var ise Asus markasindan uzak durun lutfen.

ROG ürün gaminin her parcasina (basta anakart, ekran karti ve AiO olmak uzere) bir yere kadar kefil olabilirim. Kefil olmayacagim tek urunu PSU serisidir. O fiyat bantlarina cikabilecek durumunuz var ise ASUS markasindan uzak durun lutfen.

Neden hiç ASUS ürünü alınmasın? Orada atılan modeller gayet kaliteli. (fiyatları saymıyorum) Ki Aura serisi genel anlamda fiyatı düştüğü zaman alınabilmeyi hak edebilen bir seri.

Thor modeli çok fazla pahalı. Evet, kaliteli ve bayağı sessiz olabilir ama pek bunlar sayesinde bile alınabilir değil bana göre. O fiyatlarda, hatta daha ucuza NZXT C1500 veya HX1500İ var. AURA sadece fiyatını hak ediyor lakin oda bir miktar düşünce. Yinede o fiyattan NZXT istemediğiniz için alınabilir ama PCIE 5.0 ve ATX 3.0 olduğunu biliyorsunuz değil mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…