ROG Zephyrus RTX 4070 mi 5000 serisi mi?

Tabi ki yeni olanı tercih etmek çok daha avantajlı. Sadece g14 mü g16 mı istediğinize karar verin. G14 taşınılabilirlik konusunda muazzam ama o denli küçük ekranda oyun oynamak tatmin etmeyebiliyor.

İleriye dönük olmasınıda hesaba katınca mantıklı olan 5080 gibi geldi bana hocam ona yönelin 4070 vs de tam düşündüğünüz gibi. 5000 serisine NVIDIA güncelleme getirdikçe ve mfg desteği oyunlarda artınca gerçek potansiyeli ortaya çıkacaktır.

Tabi ki yeni olanı tercih etmek çok daha avantajlı. Sadece g14 mü g16 mı istediğinize karar verin. G14 taşınılabilirlik konusunda muazzam ama o denli küçük ekranda oyun oynamak tatmin etmeyebiliyor.
G16 tabi küçücük ekranda oyun oynanmaz. Ekranı büyük olsa da g14 gibi taşinmasi muadillerine göre daha konforludur diye düşünüyorum.

İleriye dönük olmasınıda hesaba katınca mantıklı olan 5080 gibi geldi bana hocam ona yönelin 4070 vs de tam düşündüğünüz gibi. 5000 serisine NVIDIA güncelleme getirdikçe ve mfg desteği oyunlarda artınca gerçek potansiyeli ortaya çıkacaktır.
5080 aklimda yoktu aslinda bakarken gördüm indirimle 5070ti fiyatina gelir diye umit ediyorum. 5080nin sicaklik degerleri daha fazla olscagi icin boyle bi laptobu gereksiz yormuş olurum 5070ti hem daha serin hem de hayli hayli işimi gorur diyorum.

Orası size kalmış hocam tabikide diğerini alsanızda kaliteli bir laptop soğutucu ile değerleri stabil tutabilirsiniz.

G16 tabii küçücük ekranda oyun oynanmaz. Ekranı büyük olsa da G14 gibi taşinmasi muadillerine göre daha konforludur diye düşünüyorum.

5080 aklimda yoktu aslinda bakarken gördüm indirimle 5070 Ti fiyatina gelir diye umit ediyorum. 5080'nin sicaklik degerleri daha fazla olscagi icin boyle bir laptopu gereksiz yormuş olurum 5070 Ti hem daha serin hem de hayli hayli işimi gorur diyorum.

VRAM çok önemli, bende 4050 var en giriş ekran kartı ona rağmen her şey en yüksek ayarlarda FPS sorunum olmuyor fakat VRAM 6 olduğundan çok darboğaza düşüyor grafikleri özellikle dokuları orta ayarlarda falan kullanmak gerekiyor ayrıca RTX de VRAM kullanımını arttırddığından kapatmam gerekiyor. 4070 8 GB mi 4050 12 GB versiyon çıksa o mu deseniz laptoplar için kesinlikle VRAM'i yüksek tercih ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı