Rollback sonrası Windows uygulama simgelerinde sorun

grgrrrrrr

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Dün akşam büyük bir hevesle Windows 10 Technical Preview kurdum. Fakat hiç beğenmemiştim Windows 10'u. Akşam bilgisayarı kapattım ve birdaha nerdeyse hiç açasım gelmedi. Sonra sabah Windows 8.1'i usb ye kurup tekrar format atmaya karar verdim. Fakat bilgisayarı açtıktan sonra bilgisayar bana 2 seçenek sundu ;
Windows 10 Technical Preview
Windows Rollback
2 seçenek vardı ve ben eski 8.1'e dönmek istediğimden rollback'e tıkladım.(Rollback olmayabilir ismini hatırlamıyorum.)Bilgisayar bi müddet bekletti ve 8.1 geri döndü. Bilgisayar düzgün çalışıyordu ama Windows live mail , Kişiler vb. windows programları'nın simgesi ve adları yoktu. Programlar açılıyordu ama o resimlerin olmaması simgelerinin gözükmemesi hoşuma gitmedi. Onları bilgisayardan kaldırdım ve mağzadan yeniden yüklemeye çalıştım ama hata oturum açılmıyor dedi mağazada. Şimdi yükleyemiyorum. Zaten diğer hiçbirşeyde problem yok. Ama bunları düzeltmek istersem yeniden 8.1 format mı atmam gerekli ?

Peki şuan bilgisayar yine 8.1 çalıştıyor ve bilgisayara baktığıma göre 10'u kaldırmış tamamen. 8.1 dururken yine 8.1 format atsam usb den problem olmaz değil mi ? Pek anlamıyorum bu bilgisayardan.

Diskleri biçimlendirip kurarsanız hiçbir sorun çıkmaz. Bu bağlantı size yardımcı olacaktır;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler. Tamamen temiz bir 8.1 kursam iyi olucak.

Son bir sorum daha olucak sizi meşgul ediyorum ama usb'den format atarken bilgisayarı yeniden başlatırken mi bu işlemi yapmam gerek ? Yoksa direk bilgisayar açık iken çalıştırsam kurulumu öyle diskleri biçimlendirebilirmiyim ?

Hayır bilgisayar açık iken sistem diskinizi biçimlendiremezsiniz. USB sürücünüzü boot ederek kurun. Kurulum esnasında size hangi sürücüye Windows kuracağınızı soracaktır o zaman sürücüleri biçimlendirebilirsiniz.

Yönetici haklarıyla komut istemi başlatıp aşağıdaki komutu çalıştırın:
Kod:
sfc /scannow
Bence GPT koruması varsa kaldırıp tekrar Windows 8.1 format atın.
GPT koruması ? UEFI'nin ne anlama geldiğini öğrenin ve kafadan uydurma terimler ile insanları yanlış bilgilendirmeyin. GPT'nin ne olduğunu öğrenin hatta UEFI'den de önce.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı