Arch buna çok güzel bir örnektir. Sık ve hızlı güncelleme alırlar. Çökme ihtimalleri vardır ve yeni sürüm çıkarmazlar, yükselmeyi güncellemelerle sağlarlar.
Arch buna çok güzel bir örnektir. Sık ve hızlı güncelleme alırlar. Çökme ihtimalleri vardır ve yeni sürüm çıkarmazlar, yükselmeyi güncellemelerle sağlarlar.
Ben Arcoyu 1 Şubat 2020'den beri kullanıyorum. KDE'de kopyala-yapıştırda bug oldu. Onun dışında bug görmedim. Kullandığım masaüstleri ve pencere yöneticileri : Openbox, XMonad , XFCE, Cinnamon, LXQT, KDE ve Awesome.
Rolling Release tam olarak "Yuvarlanan surum" anlamina gelir. Yani bir tek surumu vardir, bir kere yukler ve uzerine guncelleme alirsiniz. Yuvarlanan surum oldugundan dolayi, guncelleme almak icin surum beklemez. Guncelleme geldikce yuklenir ve "yuvarlanmaya" devam eder.
Rolling release her zaman unstable olmaz, her güncellemeyi çıkar çıkmaz almak zorunda değildir. Rolling release olup branşları olan dağıtımlarda vardır. Insanların aklındaki rolling release kavramı pek oturmamış da belirtmek istedim.
Dağıtımdan dağıtıma değişir. Mesela Arch Linuxde buglarla çok sık karşılaşılırken void,gentoo gibi dağıtımları bir kere kurup 10 yıldan fazla kullanan insanlar var.