ROM ne işe yarıyor?

ROM, Android arayüzüdür. Özelleştirilmiş Android sistemlerine denir. Örneğin One UI, Samsung'un ROM'u yani Android tarafında Samsung'un kullandığı kendi işletim sistemi. Hepsi Android tabanlı ancak yapıları farklı.

MIUI, One UI, Oxygen OS, Color OS buna örnek gösterilebilir.

Yanlış bilgi
ROM, benim telefonumda (kapasite) olarak geçiyor. Mesela benim telefonum 32 GB ROM.
(Yanlış bilgi verdiysem özür dilerim)

Son düzenleyen: Moderatör:
Android işletim sistemini ve gerekli diğer yazılımsal parçaları barındıran paket diyebiliriz.

Benim telefonum Samsung A10s Android 11 var ben onu ROM ile yükseltebilir miyim mesela.

Alıntı yapalım.

Benim telefonum Samsung A10s Android 11 var ben onu ROM ile yükseltebilir miyim mesela.

Evet mümkün ama yanlış dosya kurarsan ya da kurulumda işler kötü olursa cihazınız çöpe gidebilir.

Peki ROM nasıl atılıyor ne yapılır onla?

Mesela Android 12 kurabilirsin, lineageOS gibi diğer Android tabanlı ROM'lar da kurabilirsin.

Evet mümkün ama yanlış dosya kurarsan ya da kurulumda işler kötü olursa cihazınız çöpe gidebilir.

Mesela Android 12 kurabilirsin, LineageOS gibi diğer Android tabanlı ROM'lar da kurabilirsin.

Tehlikeli mi peki zor mudur?

Tehlikeli mi peki zor mudur?

Yanlış yaparsan telefonun brick olur (yani direkt çöpe), zorluk kısmı tartışılır ama ilk defa yapacaksan yapma daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…